Το ΙΚΕΑ Foundation στήριξε 178 εκατομμύρια παιδιά

Περισσότερα από 178 εκατομμύρια παιδιά απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή, χάρη στα προγράμματα που χρηματοδοτεί το ΙΚΕΑ Foundation. Η πλειοψηφία των παιδιών που βοήθιουνται κατάγονται από την Ινδία, όπου το ΙΚΕΑ Foundation δουλεύει τα τελευταία 15 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Η ανακοίνωση έγινε στις 20 Μαρτίου, όταν το ΙΚΕΑ Foundation δημοσίευσε τον ετήσιό του απολογισμό με τίτλο «178 εκατομμύρια χαμόγελα», από την οποία διαπιστώνεται ότι μόνο μέσα στον περσινό χρόνο δώρισε 104 εκατομμύρια ευρώ σε 40 φορείς από 46 χώρες.

«Δεν ήταν εύκολο να πετύχουμε αυτό το στόχο», δήλωσε ο Per Heggenes, CEO (Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής) του ΙΚΕΑ Foundation, «αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε παρουσιάσει σταθερή ανάπτυξη και συνάψαμε καινοτόμες συνεργασίες με οργανισμούς που βοηθούν εκατομμύρια ευάλωτα παιδιά σε μερικές από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου».

Το έργο του ΙΚΕΑ Foundation ποικίλει από απλές μα σημαντικές ενέργειες, όπως οι εμβολιασμοί και η παροχή βιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, μέχρι ολοκληρωμένα προγράμματα που μπορούν να στηρίξουν ολόκληρες κοινότητες.

 



 

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία από την ανασκόπηση καταδεικνύουν ότι το ΙΚΕΑ Foundation:

1. Έχει δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις για την ανακούφιση από καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μέσα στο 2014, συμπεριλαμβανόμενης και της μεγαλύτερης δωρεάς μέχρι τώρα, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική

2. Βοήθησε 1,2 εκατομμύρια βρέφη να λάβουν την απαραίτητη ειδική φροντίδα που είχαν ανάγκη στην Ινδία το 2014 μέσω της UNICEF

3. Δώρισε 6.000 παιχνίδια ΙΚΕΑ για τα Πακέτα Παιδικής Πρωτοβάθμιας Ανάπτυξης της UNICEF που στάλθηκαν σε 11 χώρες το 2014, συμπεριλαμβανόμενων της Συρίας, της Σιέρρα Λεόνε, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

4. Έχει δωρίσει συνολικά 150.000 στρώματα, παπλώματα και παπλωματοθήκες ΙΚΕΑ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες από τη Συρία που διαμένουν στο Ιράκ.

 



 

Το ΙΚΕΑ Foundation έχει σκοπό να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς και παιδιά στις φτωχότερες χώρες του κόσμου μέσω της χρηματοδότησης ολοκληρωμένων, μακροπρόθεσμων προγραμμάτων, που δημιουργούν σημαντική και διαρκή βελτίωση. Το ΙΚΕΑ Foundation δουλεύει με ισχυρούς στρατηγικούς εταίρους εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους για την επίτευξη αποτελεσμάτων που εστιάζουν σε 4 βασικές πτυχές της ζωής ενός παιδιού:

1. Να έχει ένα μέρος που αποκαλεί «σπίτι».

2. Να έχει ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή του.

3. Να απολαμβάνει ποιοτική εκπαίδευση.

4. Να έχει ένα βιώσιμο οικογενειακό εισόδημα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ