Φαν των Star Wars απειλούνται από τζιχαντιστές

Ο σουρεαλισμός της μυθοπλασίας συναντά αυτές τις μέρες τον σουρεαλισμό της πραγματικής ζωής. Οι φαν των Star Wars που βρίσκονται στην Τυνησία λαμβάνουν ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις από τους τζιχαντιστές να σταματήσουν να επισκέπτονται το σκηνικό του πλανήτη Τατουίν.


Article featured image
Article featured image

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι φανς του «Star Wars» επισκέπτονται την έρημο της Τυνησίας, αναζητώντας το χωριό Τατουίν, κοντά στο οποίο ο Τζορτζ Λούκας έστησε (και άφησε εκεί) το σκηνικό του πλανήτη Τατουίν, πατρίδα του Λουκ Σκαϊγουόκερ.

Όχι πια. Μετά από την κατάληψη της περιοχής από το ISIS, το Υπουργείο Τουρισμού της Τυνησίας προειδοποιεί ότι στις δημοφιλείς τουριστικές αυτές τοποθεσίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιθέσεις και «υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων και απαγωγών».

Από τις αρχές Μαρτίου, σε καταφύγιο της περιοχής του Τατουίν βρέθηκαν πάνω από 20.000 πυρομαχικά, κάτι που κάνει τις αρχές να πιστεύουν πώς η ISIS χρησιμοποιεί το χωριό, που βρίσκεται μόλις 60 μίλια από τα σύνορα με τη Λιβύη, ως νέο σταθμό των επιχειρήσεών της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ