Φαν των Star Wars απειλούνται από τζιχαντιστές

Ο σουρεαλισμός της μυθοπλασίας συναντά αυτές τις μέρες τον σουρεαλισμό της πραγματικής ζωής. Οι φαν των Star Wars που βρίσκονται στην Τυνησία λαμβάνουν ανατριχιαστικές προειδοποιήσεις από τους τζιχαντιστές να σταματήσουν να επισκέπτονται το σκηνικό του πλανήτη Τατουίν.


Εδώ και αρκετά χρόνια, οι φανς του «Star Wars» επισκέπτονται την έρημο της Τυνησίας, αναζητώντας το χωριό Τατουίν, κοντά στο οποίο ο Τζορτζ Λούκας έστησε (και άφησε εκεί) το σκηνικό του πλανήτη Τατουίν, πατρίδα του Λουκ Σκαϊγουόκερ.

Όχι πια. Μετά από την κατάληψη της περιοχής από το ISIS, το Υπουργείο Τουρισμού της Τυνησίας προειδοποιεί ότι στις δημοφιλείς τουριστικές αυτές τοποθεσίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιθέσεις και «υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων και απαγωγών».

Από τις αρχές Μαρτίου, σε καταφύγιο της περιοχής του Τατουίν βρέθηκαν πάνω από 20.000 πυρομαχικά, κάτι που κάνει τις αρχές να πιστεύουν πώς η ISIS χρησιμοποιεί το χωριό, που βρίσκεται μόλις 60 μίλια από τα σύνορα με τη Λιβύη, ως νέο σταθμό των επιχειρήσεών της.


Σχετικα

Το Buzzfeed κάνει αφιέρωμα στα 18 ελληνικά μαμαδίστικα πιάτα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν

«Πέος και αιδοίο, όχι πουλάκι και μελισσούλα»

Παραδόθηκε η σημαία και η φωτογραφία του Ντενκτάς στον διευθυντή του σχολείου της Λύσης

Ο συγκλονιστικός πίνακας ενός φοιτητή για το δράμα των προσφύγων

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, στη Λεμεσό θα μαζέψουν λίπασμα

Τι συνεπάγεται η επίθεση στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του κόσμου