Εικονικό δικαστήριο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus

Την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, διεξήχθη ο τελικός Διαγωνισμού στο Εικονικό Δικαστήριο, από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015.


Article featured image
Article featured image

Τα δύο διαγωνιζόμενα ζεύγη, συμμετείχαν σε αγώνα επιχειρημάτων και πειθούς, με θέμα «Αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο είναι ελάχιστα ή καθόλου χρήσιμα. Η ζωή είναι πολύ καλύτερο σχολείο».

Μετά από σκληρό συναγωνισμό, η ομάδα που επιχειρηματολόγησε κατά του θέματος (Hagop Kasparian και Παναγιώτης Ταλιώτης) νίκησε την ομάδα που επιχειρηματολόγησε υπέρ (Γεωργία Χαραλάμπους και Χρύσης Ζαχαρίου).

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που διεξάγεται ο Διαγωνισμός στο Εικονικό Δικαστήριο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus.

Φέτος, η έναρξη του διαγωνισμού έλαβε χώρα αρχές Νοεμβρίου.

Εικοσιοκτώ ομάδες χωρίστηκαν σε επτά ομίλους των τεσσάρων ατόμων. Τον Ιανουάριο, οι δεκαέξι καλύτερες ομάδες προχώρησαν στο τελικό στάδιο. Οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό συμμετείχαν σε επτά συνολικά αγώνες. Ο Hagop και ο Παναγιώτης, που αποτελούν τη νικήτρια ομάδα της φετινής χρονιάς, κατόρθωσαν όχι μόνο να νικήσουν το διαγωνισμό αλλά και να παραμείνουν αήττητοι έως το τέλος.

Ο Δρ. Tim Potier, Επικεφαλής της Νομικής Σχολής, συνεχάρη και τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό και ζήτησε από τους προεδρεύοντες δικαστές να απονείμουν τα βραβεία στους άξιους φιναλίστ.

Μιλώντας στο ακροατήριο, ο Δρ. Potier ανέφερε ότι «Αυτός ο Διαγωνισμός επιχειρημάτων και πειθούς αποτελεί ένα μικρό δείγμα των δραστηριοτήτων εκτός του προγραμμάτων σπουδών, που διοργανώνονται για τους φοιτητές της νομικής,  με στόχο να τους παρέχεται όχι μόνο παγκόσμιας κλάσης νομική εκπαίδευση αλλά και να αποκτήσουν πληθώρα πρόσθετων (πρακτικών) δεξιοτήτων, που θα φανούν χρήσιμες στη μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ