Handelsblatt: Ο Τσίπρας κόβει τα χρήματα της Ευρώπης με ένα κόκκινο ψαλίδι

Αν το άρθρο της Handelsblatt είναι το ένα ζητούμενο, καθώς αναφέρεται σε επαναστάτες της Ελλάδας που αναγκαστικά χρηματοδοτούνται από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, το φωτογραφικό κολάζ που επιλέγει για να απεικονίζει το ρεπορτάζ, είναι αυτό που τραβάει περισσότερο το μάτι.


Article featured image
Article featured image

Ο Τσίπρας, ή τέλος πάντων ένας κοστουμαρισμένος άντρας (φοράει τα χαρακτηριστικά ρούχα του Έλληνα πρωθυπουργού) κραδαίνει ένα τεράστιο κόκκινο ψαλίδι και με αυτό προσπαθεί να κόψει κάμποσους «πύργους» από ευρωνομίσματα.

Κατά τα λοιπά, ο πρόλογος του άρθρου είναι επίσης ενδεικτικός: «Οργισμένος Ισπανός, πειθαρχημένος Κύπριος και διορατικοί Ιρλανδοί. Με αυτές τις λέξεις ξεκινά άρθρο στην Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο παρά το γεγονός πως πολλές χώρες βρίσκονται σε κρίση και έχουν υποστεί σοβαρές περικοπές και η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζεται σε αυτούς. Αυτό έχει εξοργίσει τους καλούς αποταμιευτές».

Μάλιστα στο άρθρο τονίζεται πως η Ελλάδα αναμορφώνεται αλλά συλλέγει και επαναστάτες. Ωστόσο επισημαίνεται πως στα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να καθοριστεί για το πως θα προχωρήσουν με τα γιγαντιαία προβλήματα κρίσης που έχει η χώρα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δικαιολογεί τη σκληρή γραμμή του για την Αθήνα με τις επιτυχίες των άλλων χωρών της ΕΕ. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία , η Ισπανία και η Κύπρος είχαν όπως και η Ελλάδα ζητήσει την προστασία μέσω των πακέτων διάσωσης και τα βάζουμε με την επιβολή ακόμη και επώδυνων μέτρων.


[Πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ