Στην εξωτική Πάφο μυρίζει Ιαπωνία

Στην Πάφο μυρίζει Ιαπωνία. Αυτό μάλιστα δεν το λέμε μόνο ως σχήμα λόγου, αναφερόμενοι στο εξωτικό στοιχείο αμφοτέρων των προορισμών.


Article featured image
Article featured image

Εδώ και αρκετούς μήνες, το «Πάφος 2017» αναπτύσσει κυριολεκτικές σχέσεις με τη μακρινή ασιατική χώρα, αφού εκεί βρίσκεται ο οργανισμός «EU Japan Fest» που από το 1992 λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ Ευρώπης και Ιαπωνίας μέσω του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Έτσι, ο  Πρόεδρος του Πάφος 2017 Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης ταξίδεψε πριν λίγες μέρες στην Ιαπωνία ως επίσημος προσκεκλημένος του οργανισμού αυτού που ως στόχο έχει την «ανταλλαγή και ενίσχυση δράσεων φορέων και δημιουργών για την  ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων σε Ευρώπη και Ιαπωνία».

Προσβλέποντας σε μια σημαντική ενίσχυση της διεθνούς διάστασης του προγράμματος του, το Πάφος 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, προστίθεται σε ανακοίνωση, έχει φιλοξενήσει επανειλημμένα τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Shuji Kogi και την αντιπροσωπεία του, οργανώνοντας ταυτόχρονα σειρά συναντήσεων με Κύπριους δημιουργούς και φορείς, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Πάφος 2017.



Μέσα από αυτές τις συναντήσεις το Eu-Japan Fest προχώρησε στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πάφος 2017 στη φιλοξενία της εικαστικού Σύλβιας  Νικολαίδου με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας με Ιάπωνες αλλά και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κατά το 18ο Φεστιβάλ Μέσων, Κινουμένων Σχεδίων Manga κ.ά.

Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο επισκέφτηκε την Ιαπωνία πριν μερικούς μήνες η εικαστικός Chiaki Kamikawa, η οποία ζει στην Πάφο τα τελευταία χρόνια, ενώ προετοιμάζεται επίσκεψη του καλλιτεχνικού διευθυντή του Υπαίθριου Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων  Γιώργου Τσαγγάρη με στόχο την ανάπτυξη ειδικού προγράμματος κινουμένων σχεδίων και φιλοξενίας καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού.

Για την ένταξη συνόλων και καλλιτεχνών από την Ιαπωνία στο πρόγραμμα του Πάφος 2017 η καλλιτεχνική ομάδα του Οργανισμού Πάφος 2017 θα επισκεφτεί επίσης την Ιαπωνία μέσα στο 2015, καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ