Οι άντρες είναι πιο ναρκισσιστές από τις γυναίκες

Οι άντρες εκδηλώνουν εντονότερα σημάδια ναρκισσισμού από τις γυναίκες. Αυτό προκύπτει από έρευνα του πανεπιστημίου του Μπάφαλο που μελέτησε τη σχέση των δύο φύλων με τον ναρκισσισμό.


 

Τα ερευνητικά στοιχεία αφορούν περισσότερα από 475.000 άτομα και οι ερευνητές συμπέραναν πως οι άντρες πετυχαίνουν σταθερά υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ ναρκισσισμού συγκριτικά με τις γυναίκες, ασχέτως ηλικίας.

Τα τρία χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής προσωπικότητας στα οποία επικέντρωσαν το επιστημονικό τους ενδιαφέρον οι ιθύνοντες της έρευνας ήταν τα εξής: Οι ηγετικές ικανότητες και η αναζήτηση της εξουσίας, η επιδειξιομανία και οι αυξημένες απαιτήσεις.

Στα ευρήματα που καταγράφηκαν, ξεχωρίζει το σημαντικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά την κατηγορία των ηγετικών ικανοτήτων και των αυξημένων απαιτήσεων, που δείχνει ότι οι άντρες έχουν πιο έντονες τάσεις να κυνηγούν ευκαιρίες και να πιστεύουν ότι αξίζουν προνόμια. Εντούτοις, δεν παρατηρήθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών στον τομέα της επιδειξιομανίας.

«Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άντρες επιδεικνύουν εντονότερο δυναμισμό και εντονότερη επιθυμία για δύναμη», σημειώνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Emily Grijalva, συμπληρώνοντας πως «δεν παρατηρούνται διαφορές στο πεδίο της επιδειξιομανίας, κάτι που σημαίνει ότι τα δύο φύλα είναι εξίσου πιθανό να χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία».

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτές οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα πιθανότατα πηγάζουν από βαθιά ριζωμένα κοινωνικά στερεότυπα.


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)