Γάλλος διηγείται την ένταξή του στο Ισλαμικό Κράτος

Ένας Γάλλος, διηγείται σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο, τον προσηλυτισμό του στο ισλάμ και στη συνέχεια την ένταξή του στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Αρχικά, είχε περάσει από εκπαίδευση για να γίνει καθολικός ιερέας, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.


Article featured image
Article featured image

Ο Γάλλος, εμφανίζεται στο βίντεο με μια μακριά κόκκινη γενειάδα, ντυμένος με στολή αγγαρείας και με ένα τουφέκι περασμένο στον ώμο του.

Σύμφωνα με το SITE, ονομάζεται Αμπού Σουχάιμπ αλ Φιράνσι και είναι περίπου 60 ετών.

Το βίντεο διάρκειας 15 λεπτών, είναι το πρώτο από μια σειρά που πρόκειται να αναρτήσει το ΙΚ στο διαδίκτυο με τον τίτλο «Ιστορίες από τη γη της ζωής» (Stories from the land of life).

Μιλώντας στα γαλλικά ο άντρας, που φέρεται να ήταν επιχειρηματίας, διηγείται ότι αρχικά είχε παρακολουθήσει εκπαίδευση για να γίνει ιερέας, όμως εκεί «δεν απάντησαν ξεκάθαρα» στα ερωτήματά του.

Στη συνέχεια λέει ότι για τη δουλειά του είχε ταξιδέψει σε 38 χώρες.

Αργότερα ήρθε σε επαφή με το ισλάμ και καθοδηγούμενος από έναν άλλο άνδρα συνάντησε «πραγματικούς μουσουλμάνους που είχαν ήδη κάνει τζιχάντ».

Ο Γάλλος αναφέρεται και στην ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2014 για τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. «Μετά από αυτό είπα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να το ακολουθήσω».

Σύμφωνα με το SITE, ο Γάλλος αυτή την περίοδο βρίσκεται στη Συρία.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ