Ιστορικό νομοσχέδιο στην Ουκρανία απαγορεύει την κουμμουνιστική ιδεολογία [στο ίδιο καζάνι με το ναζισμό]

Το Κίεβο υπερψήφισε το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση, εκτός από ναζιστικών, και κομμουνιστικών συμβόλων σε μία κίνηση που έρχεται εν μέσω της σύγκρουσης σε κάθε επίπεδο με τη Ρωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Ο νέος νόμος, που μένει να κυρωθεί από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, απαγορεύει μέχρι και σε εταιρείες να χρησιμοποιούν ονομασίες που παραπέμπουν σε σοβιετικούς ηγέτες!


Ο νόμος αφορά κάθε δημόσια επίδειξη ή «εξυμνητική» αναφορά, από σημαίες μέχρι μνημεία ή προτομές και ονομασίες δρόμων.


Η ουκρανική Βουλή υπερψήφισε, με 254 «ναι» την απαγόρευση «προπαγάνδας υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων», η αναπαραγωγή της οποίας «προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων τους».

Εκτός από τα σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας, σε αυτά εμπίμπτουν και τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ο νόμος αφορά κάθε δημόσια επίδειξη ή «εξυμνητική» αναφορά, από σημαίες μέχρι μνημεία ή προτομές και ονομασίες δρόμων.

Παραβίαση της νομοθεσίας μπορεί να επισύρει μέχρι και φυλάκιση δέκα ετών.

Επικρίσεις έχει επίσης προκαλέσει ξεχωριστός νόμος που αναγνωρίζει ως μαχητές της ουκρανικής ανεξαρτησίας ομάδες όπως τον «Οργανισμό Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN) και τον παραστρατιωτικό του βραχίονα UPA, οι οποίες είχαν συνεργαστεί με τη ναζιστική Βέρμαχτ!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ