Περιφορά του Επιταφίου στην Αμμόχωστο [μόλις η δεύτερη μετά το 1974]

Εκατοντάδες πιστοί παρακολούθησαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, για δεύτερη χρονιά από την εισβολή του 1974, την  ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου που έγινε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού που βρίσκεται στην εντός των μεσαιωνικών τειχών στην τουρκοκυπριακή συνοικία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

 


Article featured image
Article featured image

Κόσμος συνέρρευσε στην Αμμόχωστο κυρίως με λεωφορεία που έχουν ναυλωθεί από όλες τις πόλεις: Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Παραλίμνι.

Την ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου, που έγινε στον περίβολο της εκκλησίας, παρακολούθησαν περίπου 300 πιστοί, ξένοι διπλωμάτες, ο Μουφτής των τουρκοκυπρίων Φουάντ Τοσούν, που βρισκόταν επικεφαλής της πομπής μαζί με τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο, καθώς και ο δήμαρχος της Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός.«Όσα έγιναν σήμερα αποτελούν μήνυμα για το μέλλον» δήλωσε με το πέρας της τελετής ο κ. Γαλανός.Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Φώτης Φωτίου.Τον Επιτάφιο στόλισαν από το πρωί εθελοντές, ενώ το μεσημέρι έγινε η αναπαράσταση της αποκαθήλωσης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ