Δημοπρατήθηκε το iPad του πάπα Φραγκίσκου [μήπως να εφαρμόζαμε και στην Κύπρο την τακτική αυτή;]

Διαβάζουμε σήμερα ότι μια ταμπλέτα iPad η οποία ανήκε στον πάπα Φραγκίσκο πωλήθηκε έναντι 30.500 δολαρίων χθες και τα έσοδα προορίζονται για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη.

 


Article featured image
Article featured image

Την ταμπλέτα δημοπράτησε ο οίκος Castells στο Μοντεβιδέο και η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Μήπως να σκεφτόμασταν να κάναμε το ίδιο και στην Κύπρο; Μήπως για παράδειγμα να δημοπρατούσαμε τον υπολογιστή του δικού μας προκαθήμενου (έστω κι αν δεν πρόκειται για iPad) ή ακόμα και τους υπολογιστές διάφορων πολιτικών προσώπων;

Ok σίγουρα δεν θα έχουμε προσφορές της τάξης των 30 χιλιάδων δολαρίων, από τα αρχεία τους όμως ενδεχομένως να προκύψουν πολύ περισσότερα λεφτά…

Και σίγουρα δεν θα είναι μόνο το σχεδόν μισό εκατομμύριο που υπήρχε στο λογαριασμό της Παναγίας του Τράχωνα (μέχρι και η Παναγία έχει τραπεζικό λογαριασμό σε τούτο τον τόπο).

Για την ιστορία πάντως αλλά και για παραδειγματισμό των δικών μας, δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την «ορθοδοξία» των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρίζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο.

Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

«Είθε να κάνετε κάτι καλό με αυτό», είπε ο Αργεντινός πάπας στον Ουρουγουανό ιερωμένο Γκονσάλο Εμίλιους παραδίδοντάς του το iPad, αφηγήθηκε ο δεύτερος.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση «Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013» («Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013»).

Βέβαια, σε περίπτωση που γίνει και στην Κύπρο κάτι τέτοιο, ο «δικός» μας υπολογιστής θα γράφει «Στην Αγιότητά Του Χρυσόστομου, Μέγα Διαχειριστή - Θα τα σηκώσω όλα, δεν θα αφήσω ούτε σεντ, Πάσχα 2015». Ας είναι…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ