Στο δικαστήριο με τη σημαία για την οποία συνελήφθησαν

Αμετανόητοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι δύο Τουρκοκύπριοι που συνελήφθησαν το 2013 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο γιατί είχαν υψώσει τρεις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το κατάστημά τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το ζευγάρι παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κρατώντας ταμπέλες που έγραφαν «Είμαι Κύπριος» και τη σημαία της Δημοκρατίας.

Οι δύο Τουρκοκύπριοι συνελήφθησαν  με την κατηγορία της «διατάραξης της ειρήνης» και της «μη αναγνώρισης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Το ζευγάρι αρνείται πεισματικά να ζητήσει συγνώμη και εκφράζει για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου, καθώς ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας δεν παρευρέθηκε στο «δικαστήριο».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Γορίλας «βυθίστηκε» στις σκέψεις του μετά από καβγά με τη σύντροφό του [Βίντεο]

Article featured image

Η NASA ανακοίνωσε το πλήρωμα της αποστολής Artemis III για το επόμενο μεγάλο βήμα προς τη Σελήνη

Article featured image

Η τεχνητή νοημοσύνη ακριβαίνει τη ζωή μας και (ίσως) δεν το έχουμε καταλάβει