Θέλεις να φύγεις από το club "οι γονείς μου με τρελαίνουν";

Δεν αντέχω άλλο, δεν ξέρω τι θα κάνω με την μητέρα μου ανακατεύεται παντού στη ζωή μου! είπε η Γιάννα στο coaching session μας. Ναι, πράγματι μου περιγράφει γεγονότα που δείχνουν ότι η μητέρα της «εισβάλει» στην προσωπική της ζωή. Ποιος όμως είναι υπεύθυνος για αυτό;


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Τζιλ Δούκας, συγγραφέας του #1 best seller "Αγάπη Τώρα, τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι"



Πάρε την ζωή στα χέρια σου και τι θα συμβεί; Ένα τρομερό πράγμα… δεν θα έχεις να κατηγορήσεις κανέναν λέει η Erica Jong, συγγραφέας. Πόσο πραγματικά στεκόμαστε στα πόδια μας σήμερα;

 

Η οικογένεια στην Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είμαστε πολύ δεμένοι με τους γονείς μας. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων άνω των 30 ετών οι οποίοι μένουν μαζί με τους γονείς τους είναι πλέον μια συνηθισμένη κατάσταση ειδικά ενόψει κρίσης.


Πότε όμως έρχεται η ενηλικίωση; Η ενηλικίωση έρχεται όταν ορίζουμε την ζωή μας και  όταν αναλαμβάνουμε 100% ευθύνη για τα αποτελέσματά που φέρνουμε σε αυτή. Πόσο ορίζουμε την ζωή μας και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας; Δυστυχώς, πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε ή γινόμαστε γονείς  χωρίς να έχουμε κόψει τον ομφάλιο λώρο με την οικογένειά μας. Τα αποτελέσματα;  Υπάρχουν παντού δυσλειτουργικές σχέσεις, ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων νιώθει μια μόνιμη ανασφάλεια και εκνευρισμό και πολλοί άνθρωποι έχουν πολύ άσχημες σχέσεις με τους γονείς τους και τα παιδιά τους. Θέλεις να φύγεις από το club των Οι γονείς μου με τρελαίνουν;

Παρακάτω θα δεις μια καταπληκτική άσκηση που θα σε βοηθήσει να κόψεις τον ομφάλιο λώρο από το βιβλίο της Phyllis Krystal Cutting the ties that bind, (κόβοντας τους δεσμούς που μας δεσμεύουν). Κλείσε το κινητό, πάρε ένα τετράδιο και χαρτομάντιλα!

Ξεκίνα με τον ένα γονιό σου και κάνε όλη την άσκηση και μετά πήγαινε στον επόμενο(αν είσαι υιοθετημένη γράψε και για τους φυσικούς σου γονείς και ας μην τους γνώρισες).

Γράψε όλες τις αδυναμίες  και αποτυχίες που νομίζεις ότι έχει κάνει σε σχέση με εσένα ο γονιός σου. Συγχώρεσε τον/την για αυτό γνωρίζοντας ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχε εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Γράψε όλα αυτά για τα οποία τον/την κατηγορείς που δεν σε βοήθησε να φτιάξεις στην ζωή σου και πιστεύεις ότι ήταν υποχρεωμένος/η να σε βοηθήσει. Συγχώρεσε τον/την για αυτό γνωρίζοντας ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που είχε εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Γράψε όλα αυτά που πιστεύεις ότι είναι υποχρεωμένος/η να κάνει τώρα και στο μέλλον για εσένα. Απελευθέρωσέ τον/την από κάθε προσδοκία να κάνει αυτά που πιστεύεις εσύ ότι πρέπει να κάνει.

Μην ξεχνάς να αναπνέεις βαθιά κατά την διάρκεια και να αφήσει τον εαυτό σου να εκφραστεί ακριβώς όπως θέλει. Αφού κάνεις την άσκηση,  άνοιξε να μπει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο και κάνε ένα μπάνιο με scrub για να αποβάλεις οποιοδήποτε ίχνος αρνητικής ενέργειας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας όταν βασιζόμαστε οικονομικά πάνω σε κάποιον άλλον, ούτε όταν βασιζόμαστε για την τροφή, τα ρούχα ή τα παιδιά μας στους γονείς μας. Μετά τα 18, ότι και να μας έχουν κάνει (και πίστεψέ με έχω περάσει και ακούσει πολλές ιστορίες τρόμου) είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ζητάμε την βοήθειά τους, μην με παρεξηγήσεις… όμως είναι διαφορετικό να ζητάς την βοήθεια του άλλου και άλλο να θεωρείς υποχρέωση του την βοήθειά του.

Κάνε την χάρη σε εσένα, κατέγραψε και συγχώρεσε τους γονείς σου, κόψε τον ομφάλιο λώρο και η καθημερινότητά σου και οι σχέσεις σου θα βελτιωθούν τόσο πολύ που δεν θα το πιστέψεις!



Το ilovestyle.com παρουσιάζει το σεμινάριο της Ακαδημίας Σχέσεων «H Τέχνη της Αγάπης», το Σάββατο 4 Απριλίου 2015, 10:30-14:30 στα Starbucks Centennial Λευκωσίας, Θεμιστοκλή Δέβρη 48 & Γρίβα Διγενή.

H Τέχνη της Αγάπης είναι το ταχύρυθμο workshop που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια μοναδική σχέση με το ταίρι σου. Ο Νικόλας Ουρανός, Ειδικός Σχέσεων και ιδρυτής της Ακαδημίας Σχέσεων και η  Τζιλ Δούκα, MBA, PCC ομιλήτρια διεθνούς φήμης,  συγγραφείς του best-seller βιβλίου: Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι, θα σε βοηθήσουν να ξεμπλοκάρεις και να αφήσεις στο παρελθόν ότι σε κρατάει μακριά από την Αληθινή Αγάπη.

Προλογίζει η Γωγώ Αλεξανδρινού

Εισιτήρια προσφοράς και πληροφορίες στο www.acadimiasxeseon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ