Δήμαρχος Αγλαντζιάς: Αν κοπούν δέντρα θα φυτευτούν τα πολλαπλάσια

«Εάν αφαιρεθούν μερικά δέντρα θα φυτευτούν τα πολλαπλάσια» δηλώνει στη CITY ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας, σχετικά με το σούσουρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ για επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας μέσα από το δάσος της Αθαλάσσας.

 


Article featured image
Article featured image

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες καταγγέλλουν τον Δήμο Αγλαντζιάς και την Πολεοδομία πως «με κλειστές συνεδρίες και επιλεκτικές συναντήσεις, ανέτρεψαν τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων Αγλαντζιάς από το 1993 και προωθούν την επέκταση της Λεωφόρου Ακαδημίας μέσα από το Δάσος της Αθαλάσσας».

«Υπήρχαν εκκρεμότητες στο οδικό δίκτυο της περιοχής για δεκαετίες και αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δώσει λύσεις», ανταπαντά o Δήμαρχος. «Όσοι είναι οι διαμαρτυρόμενοι άλλοι τόσοι και ακόμη περισσότεροι είναι οι πολίτες που υποβάλουν παράπονα για την έλλειψη προσβασιμότητας σε άλλες περιοχές», προσθέτει.

«Όλοι θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και το πράσινο, και εγώ προσωπικά όταν είμαι κουρασμένος εκεί πάω, πρέπει όμως να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημα της προσβασιμότητας. Ακόμη και το Τμήμα Δασών που είναι πολύ ευαίσθητο σε τέτοια ζητήματα δίνει τη συγκατάθεση του».

«Όταν στέκουμε όλοι περιχαρακωμένοι σε κάποιες θέσεις δεν βρίσκουμε λύσεις», σχολιάζει o Δήμαρχος.

«Προέκταση ακαδημίας προς το Σοπάζ δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε. Αυτό που θα γίνει είναι η δημιουργία ενός δρόμου διπλής και όχι τετραπλής κατεύθυνσης, με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο που θα ξεκινά από το δρόμο του κυβερνητικού φυτωρίου και θα καταλήγει στην οδό Ομήρου. Απαλλοτριώσεις έχουν γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιατί επηρεάζεται και ιδιωτική γη».

«Εάν θα αφαιρεθούν μερικά δέντρα θα φυτευτούν πολλαπλάσια» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος προσθέτοντας πως σύντομα θα γίνει πανδημοτική συγκέντρωση για όλα όσα αφορούν τον Δήμο.

Από την πλευρά τους, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, που έχουν μέχρι στιγμής μαζέψει ΕΔΩ και ΕΔΩ περισσότερες από 1.500 υπογραφές, και συντονίζουν τις ενέργειες τους ΕΔΩ, φοβούνται πως με τους νέους σχεδιασμούς διχοτομούνται οι δύο μοναδικοί πνεύμονες πρασίνου της ευρύτερης Λευκωσίας, και σε αυτούς θα διοχετευτεί μεγάλος κυκλοφοριακός όγκος αυτοκινήτων.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ