«Ο Ομπάμα ενδιαφέρεται προσωπικά να λυθεί το θέμα της Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να προχωρήσουν σε μια συμφωνία που βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος του Μπαράκ Ομπάμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως ο αμερικανικός παράγοντας ενδιαφέρεται άμεσα για τις εξελίξεις εντός της Ευρωζώνης.

 


Article featured image
Article featured image

Με συνέντευξή του στο Bloomberg TV, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα, Τζέισον Φούρμαν, αναφέρει πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών και ολόκληρου του κόσμου και υπάρξει συμφωνία και να καθοριστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να πληρώσει τα χρέη της.

Τόνισε, δε, πως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πειστεί από τις ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος.

«Δεν νομίζω πως θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα τέτοιο πείραμα. Εάν η Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα δεν βρουν ένα μονοπάτι προς τα εμπρός, αυτό θα ήταν τρομερό για την Ελλάδα και θα ήταν ένας πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία που δεν θα θέλει να δοκιμάσει» δήλωσε ο Φούρμαν.

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους υπαλλήλους που εκπροσωπούν την Κοιμσιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να «σηκώσουν τα μανίκια» και να εργαστούν στην προοπτική εξεύρεσης μιας λύσης μέσω των αναγκαίων τεχνικών εργασιών.

Μάλιστα, ο κ. Φούρμαν μιλώντας εξ ονόματος του Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε: «Ο Πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά το θέμα με προσοχή., Είναι κάτι που συζήτησε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι, αλλά και με άλλους ηγέτες».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ