Οι νικητές των Πούλιτζερ [βίντεο]

Η Post and Courier μία μικρή εφημερίδα από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας αναδείχτηκε στην κορυφή της λίστας των βραβείων Πούλιτζερ.

 


Η μικρή για τα αμερικανικά δεδομένα εφημερίδα που έχει προσωπικό μόλις 80 άτομα και καθημερινή κυκλοφορία 85.000 φύλλων, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία παροχή δημόσιας υπηρεσίας, για την έρευνά της «Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» («Till Death Do Us Apart»), η οποία αφορά  στον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω ενδοοικογενειακής βίας στην πολιτεία Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Οι New York Times, δεν έλειψαν από τη λίστα με τους νικητές μια και στην κατηγορία  της ερευνητικής δημοσιογραφίας κέρδισαν ένα ακόμη Πούλιτζερ. Το ρεπορτάζ αφορούσε στην αποκάλυψη ομάδων πίεσης που σε συνεργασία με δικηγόρους επιχειρούσαν με επιθετικές πρακτικές να ωθήσουν γενικούς εισαγγελείς να σταματήσουν έρευνες ή να διαπραγματευτούν συμβιβασμούς προς όφελος των πελατών τους.

Το βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας απονεμήθηκε και στην Wall Street Journal για την αποκάλυψη εμπιστευτικών δεδομένων σχετικά με τα κίνητρα και τις πρακτικές παροχών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι Times κέρδισαν δύο ακόμα βραβεία, για την δημοσιογραφική κάλυψη της εξάπλωσης του Έμπολα στη Δυτική Ευρώπη και τις ανθρώπινες ιστορίες που αποκάλυψαν, αλλά και για τις φωτογραφίες του Daniel Berehulak που αφορούσαν στο ίδιο θέμα.

Μεταξύ των νικητών, ξεχωρίζει επίσης το Bloomberg News, για την πρώτη του βράβευση με Πούλιτζερ, που αφορά την κατηγορία επεξηγηματικής δημοσιογραφίας, με θέμα τους τρόπους φοροαποφυγής που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νομοθέτες και οι ρυθμιστικές αρχές να τις σταματήσουν.

 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ