Το κυπριακό app Social Electricity βοηθά την Ευρώπη να εξοικονομήσει ρεύμα

Ο Κοινωνικός Ηλεκτρισμός (Social Electricity) είναι μια online κοινωνική εφαρμογή που φιλοδοξεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους πολίτες στο να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση μέσω αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με άλλους πολίτες.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση συγκρίσεων ηλεκτρικής κατανάλωσης με φίλους στο Facebook, γείτονες, συγγενείς και άλλους χρήστες που πληρούν παρόμοια χαρακτηριστικά οικίας.

Η εφαρμογή ξεκίνησε στοχεύοντας μόνο Κύπριους πολίτες, με την στήριξη της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ μετά από τρία χρόνια λειτουργίας πλέον στοχεύει σε πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης!

Τους τελευταίους μήνες, η εφαρμογή επανασχεδιάστηκε από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψη εισηγήσεις και προτάσεις, για καλύτερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό, συνεταιριστικό online περιβάλλον.



Η εφαρμογή υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο διά βίου μάθησης SEOP, το οποίο παρέχει παιδαγωγικά εργαλεία και μαθησιακές ενότητες για την ενημέρωση και μάθηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με θέματα σωστής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και χρήση νέων τεχνολογιών όπως ανανεώσιμες πηγές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ