Το κυπριακό app Social Electricity βοηθά την Ευρώπη να εξοικονομήσει ρεύμα

Ο Κοινωνικός Ηλεκτρισμός (Social Electricity) είναι μια online κοινωνική εφαρμογή που φιλοδοξεί να βοηθήσει και να υποστηρίξει τους πολίτες στο να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση μέσω αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με άλλους πολίτες.

 


Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση συγκρίσεων ηλεκτρικής κατανάλωσης με φίλους στο Facebook, γείτονες, συγγενείς και άλλους χρήστες που πληρούν παρόμοια χαρακτηριστικά οικίας.

Η εφαρμογή ξεκίνησε στοχεύοντας μόνο Κύπριους πολίτες, με την στήριξη της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ενώ μετά από τρία χρόνια λειτουργίας πλέον στοχεύει σε πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης!

Τους τελευταίους μήνες, η εφαρμογή επανασχεδιάστηκε από την αρχή, λαμβάνοντας υπόψη εισηγήσεις και προτάσεις, για καλύτερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό, συνεταιριστικό online περιβάλλον.Η εφαρμογή υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο διά βίου μάθησης SEOP, το οποίο παρέχει παιδαγωγικά εργαλεία και μαθησιακές ενότητες για την ενημέρωση και μάθηση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με θέματα σωστής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και χρήση νέων τεχνολογιών όπως ανανεώσιμες πηγές.


Σχετικα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)

10 εικόνες που σύντομα δεν θα τις βλέπουμε στην Κύπρο

Οδηγοί αυτοκινήτων στη Λευκωσία: Οι μεγάλοι αχάριστοι

«Εθύμωσε που της είπα ότι επάρκαρε πάνω στη ράμπα»

«Μικρός έπαιζα με δεινόσαυρους και αυτοκινητάκια. Παρόλα αυτά είμαι ομοφυλόφιλος»