«Silver Award» για το Anama του Λευτέρη και της Κριστίνα [στο Hong Kong International Wine Challenge]

Αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το γλυκό κρασί Anama δεν ξέρεις τι χάνεις.

 


Article featured image
Article featured image

Το Anama είναι «μεθυστικό», απολαυστικό, εξαιρετικό, εντυπωσιακό και άλλα πολλά επίθετα με τα οποία θα μπορούσα να γεμίσω το κείμενο που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Δεν θα φλυαρήσω άλλο όμως αφού, αν το έχεις δοκιμάσει απλώς θα σε κάνω να χαμογελάσεις με νόημα. Αν όχι, υπάρχει ο κίνδυνος να με πεις υπερβολικό.

Λοιπόν, σε σένα που δεν έτυχε να το δοκιμάσεις, θα προσπαθήσω μέσα σε δυο αράδες να σου πω την ιστορία του. Ίσως έτσι σε κάνω να το εκτιμήσεις, γιατί στο κάτω-κάτω, πέραν από τις πολλές διακρίσεις που απέσπασε, δεν είναι κάτι λιγότερο ή περισσότερο από ένα κυπριακό κρασί. Ένα προϊόν για το οποίο μπορούμε να νοιώθουμε περήφανοι.

Η ιστορία έχει κάπως έτσι. Ο Λευτέρης Μοχιανάκης, οινολόγος στο επάγγελμα και η Κριστίνα Αποστόλου, σχεδιάστρια κοσμημάτων, αφήνουν την ζωή της πόλης και αφού κάνουν ένα πέρασμα από το χωριό Λάνια της επ. Λεμεσού, καταλήγουν στο χωριό Λυθροδόντας της επ. Λευκωσίας. Κι όταν λέμε χωριό, μη φανταστείς κιόλας ότι μένουν στο κέντρο, ανάμεσα στα καφενεία, αλλά κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, σε ένα πανέμορφο σπιτάκι.

Εκεί στο χωριό, λοιπόν, είναι που φτιάχνεται το σπουδαίο αυτό γλυκό κρασί με την ονομασία Anama.

Ένα κρασί που έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό, τόσο με συμμετοχές σε σπουδαίους διεθνείς διαγωνισμούς όπως αυτός του Decanter, που αποτελεί τον σημαντικότερο και εγκυρότερο ίσως διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, αλλά και για να σερβιριστεί σε εστιατόρια που ξέρουν να εκτιμούν τα κρασιά που έχουν αρώματα αγάπης και αφοσίωσης.



Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις, λοιπόν, προστίθεται αυτές τις μέρες μία ακόμα. Τα παιδιά ανακοινώνουν σήμερα, μέσω της σελίδας τους στο Facebook, ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό «2015 Hong Kong International Wine Challenge», το Anama Vintage 2011 έχει διακριθεί με «Silver Award» στην κατηγορία «Sweet Temptation».

Παιδιά, μπράβο σας!

 





Proudly announcing - 'Anama Vintage 2011 has won a Silver Award at the 2015 Hong Kong International Wine Challenge! www.theanamaconcept.com


Posted by The 'Anama Concept on Wednesday, 29 April 2015




Η φωτογράφηση (κεντρική φωτογραφία) έγινε το Νοέμβριο του 2013 για το θέμα Ιστορίες του χωριού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ