«Απάτη» το μπαλκόνι του Βαρουφάκη

Σε άλλο σπίτι μένει και σε άλλο φωτογραφήθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, η φωτογραφία του γαλλικού περιοδικού με το μπαλκόνι που έχει για θέα «πιάτο» την Ακρόπολη είναι «απάτη» ή καλύτερα, είναι δανεικό.

Το ζεύγος Βαρουφάκη-Στράτου μπορεί να διαμένει στο αρχοντικό-πατρικό της εικαστικού, αλλά το διαμέρισμά τους ίσα που μόλις και μετά βίας βλέπει τον Παρθενώνα. Έτσι, οι Γάλλοι φωτογράφοι προς τέρψιν του αναγνωστικού κοινού, «ανέβασαν» το ζευγάρι έναν όροφο και συγκεκριμένα, στο διαμέρισμα του πεθερού του υπουργού Οικονομικών για να βγει καλύτερη η φωτογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι φωτογραφήθηκε, στις 8 Μαρτίου για το περιοδικό, με θέα την Ακρόπολη καθώς και σε καθημερινές τους δραστηριότητες όπως είναι την ώρα που γευματίζουν, την ώρα που ο υπουργός διαβάζει τα βιβλία του η παίζει πιάνο.

Όπως αποδεικνύεται, το μικρό μπαλκόνι επί της οδού Χατζηχρήστου βλέπει ελάχιστα τον Ιερό Βράχο, αφού έχει μπροστά του την πίσω πλευρά του Μουσείου της Ακρόπολης! Αυτό αποδεικνύεται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό, με τον κ. Βαρουφάκη να παίζει πιάνο μπροστά στην ξύλινη μπαλκονόπορτα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ολόκληρο το αρχοντικό που έχει θέα προς τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στη μητέρα της κας Στράτου, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα-Στράτου, η οποία εξακολουθεί να κατοικεί στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου μαζί με τον σύζυγό της Φαίδωνα Στράτο, της οικογένειας της Πειραϊκής Πατραϊκής.

Σημειώνεται ότι κ. Βαρουφάκης πριν από δύο εβδομάδες είχε ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το αρχοντικό της Πλάκας και πως αυτό ανήκει στην οικογένεια της συζύγου, ενώ ο ίδιος με τη Δανάη Στράτου μετακόμισαν στην πλατεία Μαβίλη.

«Το σπίτι είναι της πεθεράς μου, πλήρωνα ενοίκιο» έχει δηλώσει το υπουργός Οικονομικών, ο οποίος, ας σημειωθεί, έχει πει πως μετάνιωσε για την χλιδάτη φωτογράφηση στο γαλλικό περιοδικό.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ