Το BBC έκανε παιχνίδι το ταξίδι διαφυγής προσφύγων από τη Συρία

Έντονες επικρίσεις δέχεται το BBC για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσομοιώνει τις τρομακτικές διαδικασίες που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στην χώρα τους.

 


Article featured image
Article featured image

Στο παιχνίδι οι παίκτες καλούνται να διαφύγουν από τη Συρία, η οποία έχει ερημωθεί από τον εμφύλιο πόλεμο και την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους και να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Το παιχνίδι που είναι διαθέσιμο στη σελίδα του BBC, συχνά οδηγεί σε θάνατο τους παίκτες.

Ειδικοί  επέκριναν το BBC ότι μετατρέπει τα δεινά εκατομμυρίων ανθρώπων σε «παιχνίδι για παιδιά». 

Στο παιχνίδι οι παίκτες επιλέγουν έναν αρσενικό ή θηλυκό χαρακτήρα και επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Συρία μέσω Τουρκίας ή Αιγύπτου, ενώ καλούνται να επιλέξουν αν θα ταξιδέψουν από την ξηρά ή τη θάλασσα.

Επιπλέον, καλούνται πολλές φορές να κάνουν δύσκολες επιλογές. Χωρίζονται με τα μέλη της οικογένειάς τους από τους διακινητές,  οι γυναίκες πωλούνται σε ομάδες πολιτοφυλακής και ξυλοκοπούνται από τους διακινητές ή πετιούνται στη θάλασσα.

«Εν μέσω της πιο αιματηρής συριακής κρίσης του αιώνα, η απόφαση του BBC να μετατρέψει την ανθρώπινη δυστυχία σε παιχνίδι είναι πραγματικά απίστευτη», σημείωσε ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Chris Walker, ενώ χρήστες του Twitter κατέκριναν το παιχνίδι χαρακτηρίζοντας το αηδιαστικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ