Δωρίστε τα ωάρια σας και εξασφαλίστε διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο

Δωρίστε τα ωάρια σας και εξασφαλίστε διακοπές σε εξωτικά μέρη και οικονομικές απολαβές- αυτή είναι η προσφορά που κάνει στις γυναίκες της Δανίας η Cryos International Sperm Bank, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

 


H Cryos, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα σπέρματος παγκοσμίως βρήκε τον τρόπο να υπερπηδήσει την «παράλογη», όπως την χαρακτηρίζει, νομοθεσία της Δανίας έπειτα από άκαρπες προσπάθειες χρόνων: στέλνει τις γυναίκες διακοπές στο εξωτερικό, παρέχοντας τους όλες τις ανέσεις και εκεί δωρίζουν τα ωάρια τους σε ειδικές κλινικές.

Καθώς η δανέζικη νομοθεσία δεν επιτρέπει την πώληση ωαρίων, μέσω μιας ξένης θυγατρικής που έχει δημιουργηθεί, η Cryos εξασφαλίζει πως οι γυναίκες της Δανίας θα μπορούν πλέον να δωρίζουν τα ωάρια τους, είτε ανώνυμα είτε επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο θέλουν να βοηθήσουν.

Η Cryos τις στέλνει διακοπές, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα, με τα συνολικά κέρδη των γυναικών να μπορούν να αγγίξουν ως και τα 1.500 ευρώ, με τον διευθυντή της τράπεζας σπέρματος και ωαρίων, Ole Schou να εξηγεί πως δεν βλέπει κάτι το ανήθικο, καθώς «είναι παράλογο και περιοριστικό το ότι μπορεί κάποιος να πωλήσει σπέρμα, αλλά όχι ωάρια».

Συμπληρώνει ακόμη πως «θέλουμε να βοηθήσουμε όσους δεν έχουν παιδιά, αλλά ταυτόχρονα είμαστε μια ιδιωτική εταιρία και, έτσι, χρειάζεται να πουλήσουμε ωάρια για να βγάλουμε χρήματα. Και, αν δεν μπορούμε να το κάνουμε στη Δανία, τότε πρέπει να το κάνουμε κάπου αλλού».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ