Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν το προφυλακτικό;

Το 80% των ανδρών προσπαθεί να αποφύγει το προφυλακτικό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση  Journal of Sex Research.

 


Article featured image
Article featured image

Τι είναι αυτό που κάνει τους άντρες να μη θέλουν το προφυλακτικό στο σεξ; Επιστημονική απάντηση μπορεί να μην υπάρχει, το Maxim όμως έκανε τη δική του έρευνα ανάμεσα στους αναγνώστες του και μας δίνει πέντε πιθανούς λόγους.

Αυθορμητισμός

Το σεξ μπορεί να προκύψει ξαφνικά και αυθόρμητα και δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία επειδή δεν έχουν προφυλακτικό

«Φίλοι με οφέλη»

Μπορεί η γενιά των millennials να έχει λιγότερες σεξουαλικές επαφές από τους γονείς τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν και λιγότερους παρτενέρ. Η λεγόμενη «Generation Y» έχει ανακαλύψει αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «friends with benefits». Επειδή σε αυτές τις σχέσεις υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας και της οικειότητας, οι σύντροφοι γρήγορα βάζουν στην άκρη το προφυλακτικό.

Εκσπερμάτωση «έξω»

Νέα μελέτη έδειξε πως με το να τραβηχτεί ο άντρας πίσω ακριβώς πριν την εκσπερμάτωση είναι αποτελεσματικότερος τρόπος αντισύλληψης από το προφυλακτικό. Έτσι, πολλοί άντρες το προτιμούν.

 

Καλός ρυθμός

Δεν είναι ρομαντικό να σταματήσει κανείς την ερωτική πράξη την ώρα του πάθους για να βάλει προφυλακτικό. Κόβει τη διάθεση. Πολλοί άντρες λοιπόν προτιμούν να συνεχίζουν χωρίς αυτό.

Είναι άβολα

Πολλοί άντρες τα βρίσκουν πολύ άβολα, επειδή χαλάνε την αίσθηση και στεγνώνουν.

 

Σίγουρα όμως, όπως προειδοποιούν και οι ειδικοί, όλοι οι άντρες θα πρέπει να καταλάβουν πως με τη χρήση των προφυλακτικών τα υπέρ είναι πολλά περισσότερα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ