Η σημαία των γκέι κυματίζει έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Μαζί με την αμερικανική, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ σήμερα στη Λευκωσία κυματίζει και η σημαία των ΛΟΑΤΙ.

 


Article featured image
Article featured image

Το προοδευτικό της πρόσωπο δείχνει η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο, η οποία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, ανάρτησε στον ιστό της την πολύχρωμη σημαία της ελευθερίας, το σύμβολο της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η πρεσβεία κάνει λόγο για την ανάγκη τερματισμού των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και ταυτότητας φύλου.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας είναι μια πρόσκληση για επιβεβαίωση της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισότητα, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Παρόλο που σε κάποια σημεία του πλανήτη έχει υπάρξει εντυπωσιακή πρόοδος, αλλού η καταπίεση που ακόμα υφίστανται τα ΛΟΑΤΙ άτομα όχι μόνο συνεχίζεται αλλά και μεγαλώνει. Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Όλοι έχουμε ευθύνη να εναντιωνόμαστε απέναντι στην αυξανόμενη βία και στις διακρίσεις».

Εξάλλου, μιας και το έφερε η κουβέντα, να πούμε πως τα πολλά χρώματα στη σημαία συμβολίζουν τη διαφορετικότητα και για πρώτη φορά υψώθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1978.

Γνωστή και ως σημαία του ουράνιου τόξου, αποτελείται από οκτώ διαφορετικές, χρωματιστές λωρίδες, που συμβολίζουν τη σεξουαλικότητα, τη ζωή, τη θεραπεία, το ηλιακό φως, τη φύση, τη μαγεία, την καθαρότητα και το πνεύμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ