Η αδερφή του Alexander McQueen αποκαλύπτει ότι ο πρώην άντρας της βίαζε τον αδερφό της

Η Janet McQueen, αδερφή του Alexander McQueen μιλάει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο αδερφός της σε ηλικία 9 ετών, από τον πρώτο της σύζυγο.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Alexander McQueen, αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2010, σε ηλικία 40 ετών, ενώ όπως υποστηρίζει η αδερφή του, έζησε ως παιδί τον εφιάλτη στα χέρια του γαμπρού του, Terence Hulyer. 

Σε ηλικία 9 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και ξυλοδαρμό από τον Hulyer, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.



Ο σχεδιαστής αποκάλυψε το μυστικό του στην αδερφή του, Janet, το 2006, μόλις τέσσερα χρόνια πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Όπως δήλωσε η αδερφή του:


«Απορώ πώς δεν κατάλαβα αυτό που συνέβαινε. Όταν το έμαθα έπαθα σοκ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια για να ανακαλύψω ότι συνέβαινε κάτι τόσο κακό στον αδελφό μου; Ένιωσα ένοχη, ποιος δεν θα ένιωθε;»


Το 1995 σε μία κολεξιόν του, ο McQueen, είχε μακιγιάρει τα μοντέλα του, ώστε να φαίνονται σαν να έχουν μώλωπες και αίματα.

«Έχω δει γυναίκα να έχει ξυλοκοπηθεί -παρολίγον μέχρι θανάτου- από τον άντρα της. Γνωρίζω τι είναι ο μισογυνισμός. Σιχαίνομαι αυτή την αίσθηση που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ευάλωτες. Θέλω ο κόσμος να φοβάται τις γυναίκες που ντύνω», ήταν τα λόγια του σχεδιαστή.

Η Janet στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εθισμό του αδερφού της στα ναρκωτικά:

«Δεν θέλω να πω ονόματα αλλά υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν σε τι κατάσταση βρισκόταν και εμείς, η οικογένειά του, όχι! Γνωρίζαμε ότι έπαιρνε κοκαΐνη αλλά όταν τον πλησιάζαμε μας έλεγε "Δεν καταλαβαίνεις, είναι τόσο μεγάλη η πίεση. Θέλω να ηρεμώ!. Άλλοι άνθρωποι γνώριζαν όμως. Γνώριζαν και για τις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει. Εμείς όχι!»

 

Tony (left), Janet and Michael feel that they have been shut out by the trustees of their brother Alexander McQueen's estate

Η Janet McQueen


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ