Θέλει συνεργασία με Κύπρο η εταιρεία αεροσκαφών ΑΤR

Στην Κύπρο, όπου έκαναν παρουσιάσεις για τα αεροσκάφη που κατασκευάζει η εταιρεία τους, βρέθηκαν ανώτατα στελέχη της εταιρείας ATR, η οποία κατασκευάζει ελικοφόρα αεροπλάνα.

 


Article featured image
Article featured image

 Ο γαλλό-ιταλικός όμιλος, με έδρα στην Τουλούζ της Γαλλίας, κατασκευάζει μοντέλα αεροσκαφών 50 και 75 θέσεων αντίστοιχα και κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά, με μερίδιο της τάξης του 80% στο πεδίο δράσης της.

Μάλιστα, η εταιρεία σε συνεργασία με Κύπριους εταίρους της παρέθεσε γεύμα προκειμένου να παρουσιάσει τις εργασίες της και να λάβει τα πρώτα μηνύματα σε σχέση με το εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες στην Κύπρο.

Τα στελέχη της εταιρείας που έφτασαν στη χώρα έκαναν παρουσίαση για τα αεροσκάφη που κατασκευάζει η ATR, τα οποία αξιολογούνται ως ιδανικά για αποστάσεις μέχρι δύο ωρών πτήσης. Στην παρουσίαση της εταιρείας αναλύθηκαν σημαντικά οικονομικά δεδομένα, όπως το κόστος κάθε αεροσκάφους, η χωρητικότητά τους και η κατανάλωση για κάθε πτήση αναλόγως απόστασης.

 

Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση της ATR βρέθηκε και ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, όπως επίσης και στελέχη αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τα κυπριακά αεροδρόμια ή έχουν αεροπορική βάση στην Κύπρο.

Στην εταιρεία ATR διαβλέπουν προοπτική επέκτασης των εργασιών τους στην Κύπρο. Σημαντικό ρόλο παίζει η εγγύτητα της χώρας σε προορισμούς, όπου πραγματοποιούνται τακτικά δρομολόγια όπως η Ελλάδα και η Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, η ATR εντοπίζει έδαφος συνεργασιών στη χώρα και λόγω του κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο επέφερε σειρά ανακατατάξεων στην αγορά αερομεταφορών, με τα δεδομένα να είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Η ταυτότητα της ATR

Η εταιρεία ATR η οποία δημιουργήθηκε το 1981 αποτελεί τη σύμπραξη του ομίλου της Airbus και της ιταλικής Alenia Aermacchi. Ο όμιλος της Airbus κατέχει μερίδιο της τάξης του 56% στη μετοχική σύνθεση της ATR και η ιταλική εταιρεία το υπόλοιπο ποσοστό.

Η ATR ¨εχει πουλήσει αεροσκάφη σε περισσότερες από 180 εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 90 χώρες του πλανήτη. Το 2012 παρέδωσε το χιλιοστό αεροπλάνο της σε εταιρεία αερομεταφορών. Η εταιρεία εργοδοτεί πέραν των χιλίων ατόμων, ενώ τα μέρη των αεροσκαφών που κατασκευάζει δημιουργούνται σε Ιταλία και Γαλλία, ενώ οι τελικοί έλεγχοι πτήσης και άλλων δοκιμών πραγματοποιούνται στη γαλλική πόλη Τουλούζ.


πηγη: inbusiness

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ