«Να μην πατήσει στο Άγιον Όρος ο Μπουτάρης αν δεν σταματήσει το Gay Pride»

Επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπολύει με επιστολή της προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η «Σύναξη Κληρικών και Μοναχών».

 


Article featured image
Article featured image

Αφορμή στάθηκε η διοργάνωση του 4ου Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ υπερηφάνειας που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Ιουνίου με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η επιστολή η στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη στο Gay Pride έρχεται σε σύγκρουση με τον θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της «Αγιορείτικης Εστίας», ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Για αυτόν τον λόγο ζητείται ακόμη και ο αποκλεισμός του από το Αγιον Ορος.

Συγκεκριμένα, με το κείμενό της η άτυπη «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» παρακαλεί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω, η οποία έχει «εγνωσμένην ανησυχίαν διά κραυγαλέα πνευματικά ολισθήματα εις τον πνευματικόν δίαυλον του δόγματος και του ήθους», να λάβει θέση για την πασίγνωστη και απροσχημάτιστη υποστήριξη του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη προς το θεομίσητο και επαίσχυντο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας και για την διοργάνωση από αυτόν του ετησίου «Gay Pride» στην αγιοτόκο Συμβασιλεύουσα.

Επειδή η εν λόγω δραστηριότητα του Δημάρχου είναι εντελώς αντίθετη με τη θεσμική (μη αιρετή) ιδιότητά του ως Προέδρου της «Αγιορειτικής Εστίας», η «Σύναξη Κληρικών και Μοναχών» παρακαλεί την Ιερά Κοινότητα να εκφράσει εναργώς τη σχετική κατά το θέλημα του Θεού διαφωνία της στον κ. Μπουτάρη και, σε περίπτωση εμμονής του, να διακόψει – ει δυνατόν – κάθε θεσμική σχέση με αυτόν στο Άγιον Όρος και εκτός αυτού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αμαρτίας.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ