6 τρόποι για να κάνεις την ημέρα σου μαγική

Είσαι εργαζόμενο άτομο και το 1/3 της ημέρας σου το περνάς στη δουλειά;

 


Article featured image
Article featured image

Καλώς όρισες στον κόσμο των ενηλίκων. Δεν θα κάτσεις όμως να σκάσεις.

Η μέρα, έχει τουλάχιστον άλλες 8 ώρες (βγάζουμε το οχτάωρο του ύπνου).

Σου βρήκαμε 6 τρόπους, για να κάνεις την ημέρα σου μαγική. Γιατί μια ζωή την έχουμε, ας της δώσουμε λίγη μαγεία. 

 

Πήγαινε για τρέξιμο

Μία έντονη δραστηριότητα που έχει να κάνει με την αντοχή μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση ενδοκανναβινοειδών - χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, που στέλνουν σήματα ευχαρίστησης - σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Experimental Biology.

 

Άκου το αγαπημένο σου τραγούδι

Έρευνα έχει δείξει ότι το να ακούς μουσική βοηθά στη μείωση του στρες, ενώ σε φέρνει στο τσακίρ κέφι και σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερο.

 

Φόρεσε κραγιόν

Εκτός του ότι θα σε κάνει να νιώσεις πιο κομψή, θα γίνεις περισσότερο ελκυστική και θα σε κάνει να έχεις και περισσότερο αυτοπεποίθηση.

 

Πες «σε αγαπώ»

Το να επικοινωνείς τα θετικά σου συναισθήματα για άλλους μέσα από λέξεις ή πράξεις σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Το στρες σου φεύγει, η χοληστερόλη πέφτει, η πίεση χαμηλώνει και το ανοσοποιητικό σου είναι πιο δυνατό. Μαγεία λέμε.

 

Γίνε εθελοντής

Σαράντα έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο BMC Public Health έδειξαν ότι όταν κάνεις μία καλή πράξη μειώνονται τα επίπεδα της κατάθλιψης και σε κάνει να νιώθεις περισσότερο ικανοποιημένη με τη ζωή σου.

 

Αγόρασε φρέσκα λουλούδια

Η ζωή σου αποκτά άλλη ποιότητα όταν στο γραφείο ή στο σπίτι σου έχεις ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια. Το να τα βλέπεις σε κάνει πιο θετικό άνθρωπο, σου χαρίζει ενέργεια και αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας, ενώ ρίχνει την κατάθλιψη εκεί που τις αξίζει. Στα τάρταρα.

 

Άσε το παγωτό να κάνει τα μαγικά του

Ήξερες ότι όταν τρως παγωτό διεγείρεται μία ορμόνη της ευτυχίας, η οποία βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες στο οργανισμό; Καλύτερο και από ηρεμιστικό σου λέει.

 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ