Γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ταινίες με γυναίκες σούπερ-ήρωες;

Υποκλεμμένα e-mail της Sony που δίνουν εξήγηση γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ταινίες με γυναίκες σούπερ – ήρωες αποκαλύπτει η Wikileaks.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται μέσα από ηλεκτρονική συζήτηση μεταξύ του CEO της Marvel, Ike Perlmutter και του CEO της Sony, Michael Lynton το θέμα είναι οικονομικό, αφού οι μέχρι τώρα ταινίες αυτού του τύπου με γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έχουν αποδώσει καθόλου ικανοποιητικά στους κινηματογράφους.

Με βάση λοιπόν αυτό το e-mail η Marvel θα αποφύγει την παράγωγη κάποιας ταινίας με γυναίκα πρωταγωνιστή.

Αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που δεν έχει γίνει ακόμη ξεχωριστή ταινία με τη Black Widow, πάρα το γεγονός ότι έχουν γίνει ταινίες ξεχωριστά για κάθε μέλος των Avengers.

Συγκεκριμένα, το «καυτό» e-mail αναφέρεται σε τρεις ταινίες που δεν έχουν αποδώσει οικονομικά, την Electra, τη Cat woman και τη Super-girl.

Με βάση τρεις ταινίες λοιπόν, και παρόλο που έχουν υπάρξει μεγαλύτερες αποτυχίες με άνδρες πρωταγωνιστές (όπως π.χ το «Daredevil», το «Superman Returns», και το «Green Lantern») η εταιρία φαίνεται να έχει αποφασίσει ότι άπλα δεν αξίζει το ρίσκο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Marvel είχε ανακοινώσει πέρσι ότι θα κυκλοφορήσει την ταινία «Captain Marvel» με γυναίκα πρωταγωνιστή κάποια στιγμή πριν το 2020.

 

Το e mail εχει ως εξης :

Michael,

όπως συζητήσαμε στο τηλέφωνο, πιο κάτω είναι μονό μερικά παραδείγματα. Υπάρχουν και άλλα.

1. Electra (Marvel) - Πολύ κακή ιδέα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολυ, πολυ κακό.

2. Catwoman (WB/DC) – Η Catwoman ήταν μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες χαρακτήρες στον κόσμο του Μπατμαν. Αυτή η ταινία ήταν καταστροφή.

3. Supergirl  (DC) - Η Supergirl ήταν μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες χαρακτήρες στον κόσμο του Σουπερμαν. Η ταινία βγήκε το 1984 και εισέπραξε συνολικά 14 εκατομμύρια, με 5.5 εκατομμύρια τη βδομάδα που έκανε πρεμιέρα. Και πάλι, ακόμη μια καταστροφή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ