Wings for Life World Run: Περισσότεροι από 100.000 συμμετέχοντες

Ο Αιθίοπας Lemawork Ketema επικράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ από τις γυναίκες, η Yuko Watanabe από την Ιαπωνία αναδείχθηκε νικήτρια στον μοναδικό παγκόσμιο μαραθώνιο, Wings for Life World Run που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, στις 14:00 (τοπική ώρα Κύπρου) ταυτόχρονα σε 33 χώρες του κόσμου.

 


Article featured image
Article featured image

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σε 35 τοποθεσίες ξεπέρασαν τα όριά τους στον παγκόσμιο φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, που συγκεντρώνει χρήματα για την θεραπεία των κακώσεων του νωτιαίου μυελού.

Ήταν μάλιστα μια μέρα-ρεκόρ, με εθνικό πρωταθλητή σε αναπηρική καρέκλα για πρώτη φορά στην ιστορία, τον Aron Άντερσον από τη Σουηδία, διανύοντας 64,82 χλμ. 

Ο Ketema, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αγώνα της περασμένης χρονιάς, ήταν και πάλι ο νικητής, βελτιώνοντας την επίδοσή του 2014 (78,57χλμ) με μια νίκη των 79,9χλμ.

Όταν τελικά τον προσπέρασε το Catcher Car στο St. Polten της Αυστρίας, ο Ketema έπεσε στο έδαφος και φίλησε εξαντλημένος την άσφαλτο για να το γιορτάσει. Δεύτερος ήρθε ο Χιλιανός César Andrés Díaz Hernández που έτρεξε στο Σαντιάγκο, ενώ ο Περουβιανός Remigio Quispe, που ήταν δεύτερος μετά τον Ketema την περσινή χρονιά, τερμάτισε τρίτος κρατώντας το ρυθμό με τον Αιθίοπα στην Αυστρία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

 





Η 27χρονη Ιαπωνέζα Watanabe, κέρδισε το γυναικείο τίτλο μετά από ένα θεαματικό τέλος που βρήκε αυτήν και την Νοτιοαφρικάνα Riana van Niekerk να επισκιάζουν την επίδοση της περσινής πρωταθλήτριας Elisa Molvik στη Νορβηγία με τα 54,79χλμ. «Δεν μοιάζει αληθινό,» δήλωσε η Watanabe αφού πιάστηκε στα 56.33χλμ. «Μοιάζει με όνειρο, είναι διαφορετικό από όσους αγώνες έχω συμμετάσχει πριν. Το Catcher Car ερχόταν πίσω μου και εγώ μπορούσα να τρέξω στο δικό μου ρυθμό. Στην πραγματικότητα έτρεχα πιο σιγά απ’ ότι στην προπόνηση και έτσι μπορούσα να τρέξω πιο μακριά.»

 

Η ημέρα αποδείχθηκε ένα φεστιβάλ χρωμάτων και σωματικής υπερπροσπάθειας των 101.280 εγγεγραμμένων συμμετεχόντων: οι στολές στον αγώνα ποικίλλαν από ροζ φούστα νεράιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αμέτρητες στολές του Ironman και του Superman. Οι οδηγοί των Catcher Car έπαιξαν και εκείνοι τον ρόλο τους με τον David Coulthard να δίνει συμβουλές αντοχής στους δρομείς πριν ανέβει στο αυτοκίνητό του, ενώ ο, πολλές φορές, Ολυμπιονίκης του σκι Aksel Lund Svindal έπρεπε να οδηγήσει off-road πάνω στο γρασίδι για να πιάσει μερικούς από τα δρομείς στο Stavanger της Νορβηγίας. Ο ανοιξιάτικος καιρός δεν έκανε τη χάρη σε όλους τους δρομείς καθώς στο Πόρτο έβρεχε, ενώ οι δρομείς στο Ντουμπάι κατέφυγαν στη λύση της ομπρέλας προκείμενου να προφυλαχθούν από την αποπνικτική ζέστη.

Από τη Σρι Λάνκα στο Ουζμπεκιστάν και από τη Νότια Κορέα στα νησιά Lofotes στη Νορβηγική Αρκτική, εκατοντάδες αθλητές επέλεξαν να κάνουν ένα Selfie Run χάρη στην εφαρμογή σε smartphones που επέτρεψε στο χρήστη που δεν μπορούσε να πάρει μέρος στον επίσημο αγώνα, να ζήσει την εμπειρία ως selfie runner από όπου και αν βρίσκεται, επιλέγοντας τη δική του διαδρομή. «Ήταν μια σπουδαία ημέρα για το Wings for Life και μια σημαντική ημέρα για την έρευνα των κακώσεων του νωτιαίου μυελού με 4,2 εκατομμύρια ευρώ να συγκεντρώνονται και οι δωρεές να συνεχίζονται», δήλωσε. «Ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μου. Υπήρξαν τόσο πολλές συναρπαστικές, συγκινητικές στιγμές σήμερα, αλλά το καλύτερό μου ήταν ο Σουηδός Aron Anderson στο αναπηρικό του καροτσάκι».

 

Αποτελέσματα:

Άνδρες:

1. Lemawork Ketema (ETH) 79,9 χλμ 

2. Cesar Hernandez (CHI) 78,3 χλμ

3. Remigio Huaman (PER) 78,2 χλμ

 

Γυναίκες:

1. Yuko Watanabe (JPN) 56,3 χλμ

2. Riana van Niekerk (RSA) 55,2 χλμ  

3. Nathalie Vasseur (FRA) 52,2 χλμ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ