Ζευγάρι ανάγκασε άνδρα να ζει σαν δούλος τους επί 24 ολόκληρα χρόνια

Η αλλόκοτη αυτή η ιστορία που διαδραματίστηκε στο Λονδίνο, έχει ως πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι το οποίο αποτελείται από ένα γιατρό και μια νοσοκόμα, οι οποίοι φαίνεται να είχαν αναγκάσει έναν άνδρα να ζει σαν δούλος τους επί 24 ολόκληρα χρόνια!

 


Article featured image
Article featured image

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, η υπόθεση ξεκίνησε το 1989, όταν το ζευγάρι γνώρισε τον 14χρονο (τότε) κύριο Ινούκ, μέσω ενός φίλου τους στην Νιγηρία.

Το ζευγάρι τον έπεισε να αφήσει την Νιγηρία και να έρθει για «δουλειά» στην Αγγλία, όπου θα φρόντιζαν να λάβει και χρήματα, αλλά και εκπαίδευση.

Αντιθέτως όμως, κατέληξε να καθαρίζει το σπίτι, να προσέχει τα παιδιά και να κοιμάται στα πατώματα, υπό την απειλή ότι εάν το σκάσει θα συλληφθεί από την αστυνομία ως λαθρομετανάστης.

Το θύμα έχει περιγράψει πως πέρασε 24 χρόνια από την ζωή του σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα για τους κόπους του και χωρίς να έχει κανέναν τρόπο να γυρίσει στη Νιγηρία.

«Ήταν τελείως εξαρτημένος από αυτούς και αυτοί του στέρησαν την ενηλικίωση, την εκπαίδευση και την οικογενειακή του ζωή. Του έχουν συμπεριφερθεί απαίσια» δήλωσε ο δικηγόρος του Ινούκ.

Το ζευγάρι αρνείται όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τονίζει ότι ο Ινούκ έγινε τόσο εξαρτημένος από αυτούς που δεν είχε άλλη επιλογή από το  να «ζήσει» μαζί τους.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνη...


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ