Γυναίκα πέταξε στα σκουπίδια σπάνιο Apple-1 και της στέλνουν επιταγή 100.000 δολαρίων

Μία επιταγή 100.000 δολαρίων περιμένει μία μυστηριώδη γυναίκα η οποία πέταξε τον περασμένο Απρίλιο στον κάδο ανακύκλωσης ένα σπάνιο υπολογιστή Apple-1, μην γνωρίζοντας προφανώς την αξία του.

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία ανακύκλωσης CleanBayArea, στην Καλιφόρνια, στην οποία κατέληξε ο υπολογιστής, γνωστοποίησε στον δικτυακό της τόπο ότι αναζητά τη γυναίκα που πέταξε τον υπολογιστή, καθαρίζοντας το γκαράζ του σπιτιού της, προκειμένου να της δώσει 100.000 δολάρια.

Πρόκειται για το μισό του αντιτίμου με το οποίο ο σπάνιος υπολογιστής του 1976 -ένας από τους συνολικά 200 που κατασκευάστηκαν- πωλήθηκε σε δημοπρασία. Πολιτική της εταιρείας είναι να μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων με τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού.

Οι Αpple-1 είναι από τους πρώτους υπολογιστές στην ιστορία της Apple. Κατασκευάστηκαν από το συνιδρυτή της εταιρείας Στιβ Βόζνιακ στο γκαράζ του Στιβ Τζομπς και πωλήθηκαν έναντι 666,66 δολαρίων (2.786 δολάρια σε σημερινές τιμές).

Λίγες δεκάδες από τους πρωτοποριακούς αυτούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκτιμάται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ