Η γυναίκα που έσπασε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα

Ρεκόρ συνεχούς παραμονής γυναίκας στο διάστημα έσπασε η Ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι, η οποία συμπλήρωσε διακόσιες ημέρες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 


Article featured image
Article featured image

Η Κριστοφορέτι, η οποία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό, επέστρεψε στη Γη πριν μερικές ημέρες με το ρωσικό σκάφος Σογιούζ και μαζί με άλλους δύο αστροναύτες. Το ταξίδι της επιστροφής διήρκεσε 3,5 ώρες. Αυτές τις μέρες η Κριστοφορέτι θα ακολουθήσει ένα εντατικό πρόγραμμα προκειμένου να προσαρμοστεί ξανά στις συνθήκες βαρύτητας της Γης.

Εξάλλου, η μακρότερη παραμονή στο διάστημα γυναίκας αστροναύτη δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε η Κριστοφορέτι. Η παραμονή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ήταν επίσης η μακρότερη αποστολή Ιταλού υπηκόου αλλά και αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Η 38χρονη απέκτησε πολλούς φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού για 200 ημέρες έστελνε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα, ενημέρωνε το κοινό για τις εμπειρίες της και το έργο στον ΔΔΣ και ετοίμαζε φιλμάκια τα οποία απαντούσαν σε πολλές απορίες του κόσμου για το πώς είναι η ζωή στον ΔΔΣ χωρίς βαρύτητα.

Ανάμεσα στα φιλμάκια της που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία ήταν το «πώς οι αστροναύτες πάνε στην τουαλέτα», και το «πώς να κουρευτείτε σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας» ενώ αμέτρητες είναι οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που ανάρτησε από το διάστημα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ