Η βιομηχανία του φόβου επιστρέφει

Η βιομηχανία του φόβου εξελίχθηκε και επιστρέφει.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο ηθοποιοί, ο Μάριος Ιωάννου και η Έλενα Καλλινίκου, και μια μέτζο σοπράνο, η Μαριάννα Πιερρέτη, ξεδιπλώνουν σε 32 πράξεις ένα «ζωντανό αρχείο», προβάλλοντας τον φόβο όπως τον αντιλαμβανόμαστε στη σημερινή κοινωνία.

Η παράσταση του Achim Wieland εξερευνά τις έννοιες του φόβου, την πολιτική χειραγώγηση του και καταπιάνεται με τη σημερινή κοινωνία ως βιομηχανία που κατασκευάζει φόβο και απειλή. 

H σκηνοθέτηση συνδυάζει στοιχεία όπερας με σύγχρονο θέατρο και κίνηση για να ισορροπήσει ανάμεσα στους έμφυτους μας φόβους και αυτούς που χειραγωγούνται και ενισχύονται από το περιβάλλον μας.

Το έργο αποστάζει ιστορικές ομιλίες, προσωπικές ιστορίες, αναλυτικά κείμενα και εξομολογήσεις από το.. YouTube, σε μια διάχυτη και διεισδυτική ποικιλία από προσωπικές μαρτυρίες και δημόσιες διακηρύξεις.

Φοβόμαστε τα πάντα, και περισσότερο από πότε, από θανατηφόρες μέλισσες μέχρι ναρκομανείς, πυρκαγιές, παιδόφιλους, ασθένειες, κατασκοπεία μέσω του διαδικτυακού χώρου, την γρίπη των πτηνών, τα γηρατειά, τις τρελές αγελάδες, τους μετανάστες, τον άνθρακα, τις ρυτίδες, την περιβαλλοντική κατάρρευση και, ας μην ξεχνάμε, τους τρομοκράτες…

Εξελίσσοντας την αρχική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Ριάλτο, αυτή η καινούργια παράσταση εγκαινιάζει το «Fear Industry Project», μια μεγάλη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις-θέατρα (Άμστερνταμ, Μαδρίτη, Ζυρίχη, Αθήνα, Στουτγάρδη, Λονδίνο).

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την κάθε χώρα θα συνεργαστούν με την ομάδα της Κύπρου, στη γλώσσα της αντίστοιχης χώρας, έτσι ώστε να επεκταθούν στο θέμα του φόβου.

Οι νέες παραστάσεις θα δοθούν στις 22, 23 και 29 Ιουνίου, στις 20:30, στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ στη Λεμεσό.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το 99 666389

Διάβασε τη συνέντευξη που έδωσε η Έλενα Καλλινίκου στη CITY εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ