Αγώνας ηλιακών οχημάτων και φέτος στη Λευκωσία

Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015.



 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «η διοργάνωση λαμβάνει ευρύτατη δημοσιότητα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό με πολλές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο».

Επίσης, το 2016 το Ινστιτούτο Κύπρου και ο Δήμος Λευκωσίας, «θα επιχειρήσουν διεθνοποίηση του αγώνα και έντονη προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερες ομάδες από το εξωτερικό».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Σάββατο 27 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα διοργανώνεται μια εντυπωσιακή παρέλαση όλων των ηλιακών οχημάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου».

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ηλιακά οχήματα, τα οποία θα καταλήξουν στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Λευκωσίας, όπου το κοινό θα μπορεί να τα περιεργαστεί και να συζητήσει με τις ομάδες.

Αμέσως μετά, στις εννέα το βράδυ στο Δημαρχείο Λευκωσίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη δημοφιλή στο νεανικό κοινό τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη, ενώ το άνοιγμα της βραδιάς θα κάνει ο νεαρός συνθέτης και τραγουδιστής Στέλιος Πατρίκιος.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη για όλους.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων.

Η εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους, θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία.

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα, με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα είναι η Ελληνική Σχολή Pascal και Pascal English School με το αυτοκίνητο Solevo 4, η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας με το αυτοκίνητο Φοίβος, η Α.Ι Πολυκάρπου & Υιοί με το αυτοκίνητο Junior, οι SunRacers με το αυτοκίνητο SunRacer1, η Famagusta Solar Car Team με τα αυτοκίνητα Hyperion 1 και Hyperion 2, η Club «RA» Limassol με τα αυτοκίνητα First και Little Sunny, το Ινστιτούτο Κύπρου με το αυτοκίνητο Jasmine και η Odyssey με το αυτοκίνητο ClearSkies.

Ο αγώνας θα διαρκέσει τρεις ώρες και τα αυτοκίνητα θα τερματίσουν στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ στις δύο θα ακολουθήσει η πανηγυρική τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ