5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον

Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα, που μπορούν εκτός από το να αλλάξουν τη ρουτίνα της εργασίας μας, να μας κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικούς και γρήγορους.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το businessinsider, αυτοί είναι οι 5 κανόνες επιτυχίας στο εργασιακό περιβάλλον:

1. Να είσαι θετικός και αισιόδοξος

Το 80% των επιτυχημένων ανθρώπων, είναι αισιόδοξοι σύμφωνα με έρευνες. Μια μέρα στη δουλειά μπορεί να πάει στραβά, να υπάρχουν ακυρώσεις, προθεσμίες, υπερβολική κούραση, ωστόσο, όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας καταβάλλουν. Οι θετικές αντιδράσεις σε κριτικές και διάφορα γεγονότα στο εργασιακό περιβάλλον, οδηγούν στη μεγάλη παραγωγή οξυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει την ικανότητά μας να επικοινωνούμε, να συνεργαζόμαστε και να εμπιστευόμαστε τους άλλους.

 

2. Προσηλωμένοι στο στόχο

Σύμφωνα με τη συνταγή της επιτυχίας, θα πρέπει να θυμίζουμε στους εαυτούς μας διαρκώς ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο στόχος μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καταφέρουμε αυτό, και μερικοί από αυτούς είναι να γράφουμε στο χέρι τις επιδράσεις της δουλειάς, ή να υπάρχει μια εικόνα, ένας στίχος, μια φράση που θα υπενθυμίζει και θα απαντά στο «γιατί» της εργασίας στη ζωή μας.

 

3. Συγκέντρωση για 45 λεπτά και διάλειμμα για 15'

Σύμφωνα με το άρθρο πρόκειται για μια πολύ καλή και επιτυχώς εφαρμοσμένη τεχνική για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, για κάθε 45 λεπτά που αφιερώνουμε για κάποια εργασία, θα πρέπει να ακολουθεί 15 λεπτά διάλειμμα. Το πείραμα έγινε πρώτη φορά σε σχολείο στη Φινλανδία και το αποτέλεσμα ήταν οι μαθητές έπειτα από το μικρό διάλειμμα να επιστρέφουν στο μάθημα ανανεωμένοι και με φρέσκιες ιδέες.

 

4. Να κάνουμε ερωτήσεις για έναρξη συζητήσεων

Είναι ακόμη τρόπος ώστε να απομακρύνουμε το άγχος ιδιαίτερα όταν πρόκειται να ξεκινήσουμε συζήτηση με κάποιον. Η αμηχανία, και το να μιλάς σε καινούριους συνεργάτες φαντάζει για πολλούς σενάριο τρόμου, ωστόσο, για να μειωθούν οι πιθανότητες να αισθανθούμε άσχημα ή άβολα θα πρέπει να ξεκινάμε τη συζήτηση με κάποια ερώτηση. Οι ερωτήσεις σύμφωνα με ειδικούς, έχουν αποτελεσματικότητα, ενώ είναι η πιο ικανοποιητική λύση για να έρθουν δύο άνθρωποι σε συμφωνία.

 

5. Προτού απαντήσετε κάντε μια παύση

Όταν ακούμε κάτι οι εκφράσεις του προσώπου μας προδηλώνουν την αντίδρασή μας και έτσι απαντάμε βιαστικά χωρίς να σκεφτούμε πρώτα. Μια στιγμή ώστε να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας και να οργανώσουμε την απάντησή μέσα στο μυαλό αποτελεί την πιο υγιή αντίδραση σε μια συζήτηση.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ