Πότε ένας άνδρας απατά τη γυναίκα του;

Οι άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις γυναίκες τους έχουν αυξημένη την επιθυμία της απάτης.

 


Article featured image
Article featured image

Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στο εισόδημα τόσο πιο πιθανό είναι αυτό το σενάριο, ενώ εκείνοι οι άνδρες που εξαρτώνται εξολοκλήρου από το μισθό του άλλου τους μισού φαίνεται πως είναι οι πλέον άπιστοι, καθώς νιώθουν πως ευνουχίζονται.

Αντίθετα, οι σκληρά εργαζόμενες γυναίκες που εμπλέκονται σε αυτούς τους γάμους καταβάλλουν προσπάθειες να κρατήσουν το γάμο τους.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.750 νιόπαντροι.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, και τα δύο φύλα είναι πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους όσο περισσότερο εξαρτάται ο ένας οικονομικά από τον άλλο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στη Daily Mail, της ερευνήτριας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, Christine Munsch, στους ανθρώπους δεν αρέσει να εξαρτώνται από τους άλλους, πληγώνεται ο εγωισμός τους και προτιμούν να νιώθουν ισότιμοι.

Η ίδια εξηγεί πως οι εξωσυζυγικές σχέσεις για τους άνδρες είναι ένας τρόπος αντίδρασης όταν νιώθουν πως απειλείται ο ανδρισμός τους. Επίσης είναι ένας τρόπος για να αποστασιοποιηθούν ακόμη και να τιμωρήσουν τις συζύγους τους.

Ωστόσο, συνεχίζει η Christine Munsch, οι άνδρες που βγάζουν αρκετά χρήματα με τις συζύγούς τους να εξαρτώνται από αυτούς και πάλι είναι πολύ πιθανό να τις απατήσουν.

«Αυτοί οι άνδρες ξέρουν ότι οι γυναίκες τους εξαρτώνται από αυτούς και ίσως να σκέφτονται πως δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουν ακόμη και εάν μάθουν πως εμπλέκονται σε εξωσυζυγικές σχέσεις» εξηγεί η η Munsch.

Ακόμη, η ίδια έρευνα αποκαλύπτει πως οι πιο πιστές σύντροφοι είναι εκείνες των οποίων ο μισθός καλύπτει το 100% του οικογενειακού εισοδήματος και αυτό διότι οι συγκεκριμένες γυναίκες έχουν επίγνωση ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντισυμβατικό και γι' αυτό κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να είναι καλές σύζυγοι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ