Η Γαουρίτσα θα γυρνάει από χωριό σε χωριό

Του Ανδρέα Κουκίδη

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την καινούρια κωμωδία του Ανδρέα Κουκίδη «Η γαουρίτσα μου» σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Μια παράσταση που υπόσχεται να σκορπίσει γέλιο, διασκεδάζοντας τους φίλους του θεάτρου σε όλη την Κύπρο, αφού με αυτήν θα περιοδεύσει ο θίασος ανά το παγκύπριο.

 


Article featured image
Article featured image

Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου.

Ο γέρο Ττοουλής (Μιχάλης Τερλικκάς) εδώ και δύο βδομάδες σταμάτησε να μιλά και είναι πολύ ανήσυχος. Η Ελένη, η κόρη του (Νάτια Χαραλάμπους), τον δένει σε μια καρέκλα για να μην τους φύγει. Ο γέρος «τσακώθηκε» με την «κοτζιάκαρήν» του (Μαριάννα Καυκαρίδου) και έβαλε πείσμα να κλείσει το στόμα του. Όμως, μέσα-μέσα, την «καμπανιάζει», τραγουδά. Τρώει, πίνει αλλά δεν μιλά. Στην πραγματικότητα είναι αγγρισμένος γιατί λέει βρομόλογα στην γριά του, η οποία τον έχει καταγγείλει στον παπά του χωριού κι αυτός του έβαλε κάνονα να μην μιλήσει 40 μέρες. Το γεγονός αυτό δεν το ξέρει κανένας. Μόνο ο γέρος, ο οποίος «μουλάρωσε»... Τον έχουν πάει σε διάφορους γιατρούς, ξόδεψαν αρκετά αλλά δεν βρίσκουν την αρρώστια του... Και το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουν από τα λεφτά της προίκας της αρραβωνιασμένης κόρης τους, της Μαρούλλας (Μαρίνα Δημητρίου). Οι γιατροί τον εκμεταλλεύονται και τον στέλνουν από το ένα ιατρείο στο άλλο. Ο Ντίνος (Ανδρέας Ρόζου) ο αρραβωνιαστικός της Μαρούλλας -ένας προικοθήρας- σπούδασε μουσικοθεραπεία και προσπαθεί να γιατρέψει τον γέρο παίζοντάς του κιθάρα και τραγουδώντας του... Εν τω μεταξύ ο άντρας της Ελένης ο Δημοσθένης (Σπύρος Γεωργίου), ένα αχαΐρευτος, καφενόβιος κουμαρτζής, κλέβει όρνιθες και πρόβατα από την αυλή τους, τα οποία μεγαλώνει ο γαμπρός τους για να κάνει χωριάτικο γάμο. Τα κλέβει και τα πουλά για να βγάλει τα χρέη του από το κουμάρι.

Η Ελένη τηλεφωνά στην Αστυνομία και φτάνει στο χωριό ο αστυνομικός (Βασίλης Μιχαήλ) για να βρει τον κλέφτη. Ο αστυνομικός αναλαμβάνει την υπόθεση γιατί κάνει και δεύτερη δουλειά, δηλαδή παίζει βιολί και τραγουδά σε γάμους... Τελικά, όμως, ερωτεύεται την Μαρουλλού και καταστρώνει ένα σχέδιο να τους χωρίσει για να την πάρει αυτός... Από την άλλη ένας νεαρός γιατρός ανακάλυψε το «γιατρικό» του γέρου. Να πιεί γάλα από γυναίκα πολύγεννη (Μιχάλης Κορναράκης). Του βρίσκουν την «κατάλληλη», αλλά το πείραμα απέτυχε γιατί η γριά ζήλεψε και δημιουργούνται καταστάσεις ευτράπελες. Τελικά σκέφτηκαν ότι το γάλα της «γαουρίτσας» της πρωτόγεννης είναι το καλύτερο φάρμακο... Καταφθάνει λοιπόν η «γαουρίτσα» και γίνεται το σώσε...

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 20.30, στο Σατιρικό Θέατρο, ενώ θα δοθεί μία ακόμα παράσταση την Κυριακή 7 Ιουνίου, την ίδια ώρα.

Οι ημερομηνίες για την καλοκαιρινή περιοδεία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ