Ο γάμος κάνει καλό στην υγεία

Μια νέα επιστημονική μελέτη, αναφέρει πως ο γάμος έχει ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στους συζύγους.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ακόμα κι εκείνοι που έχουν πάρει διαζύγιο, αλλά ξαναπαντρευτούν θα δουν την υγεία τους να βελτιώνεται

Οι θετικές επιδράσεις του γάμου παραμένουν ακόμη κι όταν ληφθούν υπόψη οι διαφορές στον πλούτο, την τάξη, την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων.

Η έρευνα που διεξήχθη από το ινστιτούτο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου University College London, κατέληξε στο ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερα χρόνια, σε σχέση με αυτούς που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε γάμο.

Η έρευνα μελέτησε πάνω από 9.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν το Μάρτιο του 1958 και συμμετείχαν για πάνω από 45 χρόνια στην έρευνα British National Child Development Study.

Μεταξύ του 2002 και 2004, νοσοκόμες ήλεγξαν την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου και της αναπνευστικής λειτουργίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος ωφελούσε την υγεία και οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν εκείνες που είχαν παντρευτεί κοντά στην ηλικία των 30 και παρέμεναν παντρεμένες.

Όμως οι ευεργετικές επιδράσεις του γάμου ήταν ακόμη μεγαλύτερες στους άντρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από ένα διαζύγιο, όμως ανακάμπτει μετά από ένα δεύτερο γάμο, ωστόσο οι άντρες που χωρίζουν κοντά στα 40 είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κακή υγεία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ