Ευχές για το Πάφος 2017 από τον Μίκη Θεοδωράκη

Χθες βράδυ, πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννησή του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, στο Αρχαίο Ωδείο της Κάτω Πάφου.

 


Το αφιέρωμα, διοργάνωσαν το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητας  της Μητρόπολης Πάφου, το Μουσικό Λύκειο και το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ` σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017.

Σε μήνυμά του στην εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Όμορφη Πόλη», ο Μίκης Θεοδωράκης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο Πάφος 2017.

Ο ίδιος, αν και δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση για λόγους υγείας, δήλωσε το παρών του με μήνυμα το οποίο έγραψε ειδικά για τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση:

 «Για μένα είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βλέπω νέα παιδιά να ασχολούνται με το έργο μου και μέσα από αυτό με την ελληνική μουσική και ποίηση. Λυπάμαι βεβαία που εδώ και μερικά χρόνια η ηλικία μου και η υγεία μου δεν μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη από μαθητές, όμως πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι ότι τα παιδιά ασχολούνται σοβαρά με το ελληνικό τραγούδι και την ελληνική ποίηση».

Η δική σας εκδήλωση, προσθέτει ο Μίκης Θεοδωράκης, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για μένα γιατί όπως είναι γνωστό είναι πολύχρονοι και στενότατοι οι δεσμοί μου με την Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ