Συναυλία στην Σκουριώτισσα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη

Με τους Τσέρτο, Στόκα, Μπάση,  Νένγκα, Βελεσιώτου, Τουμπάκη και Ξυδά, στο Μεταλλείο της Σκουριώτισσας, στις 4 Ιουλίου, στις 21.00.

 


Article featured image
Article featured image

Το μεταλλείο της Σκουριώτισσας θα μας προσφέρει και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, μια ωραία παράσταση. Στον οργανωμένο συναυλιακό χώρο του Μεταλλείου, μέσα σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και ταυτόχρονα υποβλητικό, θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει στο κυπριακό κοινό ιδιαίτερα ψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφού φιλοξενήθηκαν δημιουργοί του μεγέθους του Σταύρου Ξαρχάκου και του Διονύση Σαββόπουλου, έγιναν αφιερώματα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, συμμετείχαν εκλεκτές ορχήστρες όπως η ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρών κ.α.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε τραγούδια που αγγίζουν τις ψυχές μας και μέσα από ένα διαλεκτό στίχο μας πρόσφερε αθάνατα μουσικά αριστουργήματα. Πράγματι, η μουσική του Β. Τσιτάνη αναβάθμισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με τέτοια ευαισθησία και σε τέτοιο επίπεδο που προκαλεί συγκίνηση ακόμα και όταν ακούγεται σε μια συνοικιακή ταβέρνα από λαϊκούς μουσικούς ή από μια συμφωνική ορχήστρα σε μεγάλα μουσικά σαλόνια.

Στην εκδήλωση τα έργα του Β. Τσιτσάνη θα τραγουδήσουν οι: Δημήτρης Μπάσης, Μπάμπης Τσέρτος, Μπάμπης Στόκας, Γιώτα Νέγκα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ειρήνη Τουμπάκη και Έλενα Ξυδά. Τους συνοδεύει μεγάλη ορχήστρα με καλλιτεχνική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Άδμητου Πιτσιλλίδη και με συμμετοχή στην ενορχήστρωση και στο πιάνο του Βάσου Αργυρίδη.

Ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται σε παρυφές του Μεταλλείου Σκουριώτισσας, στην Σολιά και μπορεί κανείς να φθάσει εκεί μετά από οδήγημα 45 λεπτών είτε από τη Λευκωσία, είτε από τη Λεμεσό.

Έχει ήδη ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων με τιμή €10, ενώ πληροφορίες για την παράσταση δίνονται από τα τηλέφωνα 22583500 και 25878744.

Η παράσταση αυτή οργανώνεται από το Μεταλλείο και συνεργαζόμενες κοινότητες της περιοχής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ