Όσοι εργάζονται σε γραφείο πρέπει να στέκονται για 2 ώρες την ημέρα

Τα γραφεία που επιτρέπουν σε κάποιον να εργάζεται όρθιος είναι ακόμη κάτι σπάνιο. Θα πρέπει όμως να γίνουν καθεστώς, αν θέλει ο άνθρωπος να αποφύγει τις συνέπειες της καθιστικής ζωής.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό τονίζουν οι ειδικοί, που προειδοποιούν ολοένα και συχνότερα για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν όσοι κάνουν καθιστική δουλειά.

Βρετανοί ειδικοί μάλιστα, προτείνουν για αυτή την κατηγορία ανθρώπων ότι πρέπει να στέκονται για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα, ώστε να περιορίσουν τις βλαβερές συνέπειες.

Η συγκεκριμένη συμβουλή περιλαμβάνεται στον οδηγό που ετοίμασε ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Μ. Βρετανίας, με τους ειδικούς να προτείνουν ορθοστασία ή ελαφριά δραστηριότητα για 2 ώρες την ημέρα, κάτι που σταδιακά θα πρέπει να διπλασιάσουν όσοι δουλεύουν σε γραφείο.

Τα τελευταία χρόνια, οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής συγκρίνονται πλέον με το κάπνισμα.

Έρευνες δείχνουν ότι όσοι περνούν έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, να έχουν καρδιακά προβλήματα, να προσβληθούν από καρκίνο και τελικά να πεθάνουν νεότεροι.

Έτσι, οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει μία καμπάνια, ζητώντας να επεκταθούν τα γραφεία που επιτρέπουν σε κάποιον να εργάζεται όρθιος. Επίσης, προτείνουν σε εταιρείες να επιτρέπουν τα τακτικά διαλείμματα, όπως και να εξετάσουν το ενδεχόμενο τα μίτινγκ τους να γίνονται με τους μετέχοντες να στέκονται όρθιοι, ή να περπατάνε.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ