Αυτό το Σαββατοκύριακο το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ

Πραγματοποιείται και φέτος, για 10η χρονιά, στις 6-7 Ιουνίου, το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, στο Δημοτικό Κήπο στη Λεμεσό.

Μια ξεχωριστή πολιτισμική γιορτή που προσφέρει μοναδικό θέαμα και διασκέδαση.

 


Article featured image
Article featured image

Διοργανωτής είναι ο Όμιλος Vestnik Kipra, που επιδιώκει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ρώσων και Κυπρίων.

Από τις 16.00 μέχρι τις 20.00, οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την περίφημη Κούπα του Πυθαγόρα, με απλά, καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά.

Η κούπα, την οποία χρησιμοποιούσε ο Πυθαγόρας για να μάθει στους μαθητές του την έννοια του μέτρου, είναι ένα πήλινο ποτήρι που αδειάζει κατά ένα «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει το γεμίζει πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Στο χώρο του Andrey & Julia Dashin’s Foundation θα βρίσκεται επίσης η Ρομποτική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Frederick για να μεταφέρει τα παιδιά στον συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και των ρομπότ! Μέσω διαφόρων καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μέσω προγραμματισμού πώς τα διάφορα ρομποτάκια μπορούν να γίνουν συνεργάτες-μάθησης.

Οι συμμετέχοντες θα προγραμματίσουν με απλά βήματα γραφικού προγραμματισμού τα ακόλουθα ρομποτάκια: Πεινασμένος Αλιγάτορας, Μαϊμού Τυμπανιστής, Ποδοσφαιριστής, Τερματοφύλακας, Λιοντάρι που βρυχιέται, Καράβι σε καταιγίδα, Έξυπνη Σβούρα, Χαρούμενοι Οπαδοί, Πουλιά Χορευτές και Μέλισσες.

Ένα φουσκωτό ρομπότ και άλλα παιχνίδια για παιδιά θα είναι επίσης διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Όλα τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες  θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Μιράντα για φυσιοθεραπεία για παιδιά με αναπηρίες του Dancing Queen Foundation.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ