Έχτισε παλάτι του μισού δις για να ξεφύγει από τις κατσαρίδες ο Ερντογάν

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί κάποιοι επιμένουν τόσο πολύ στο να τον κατακρίνουν. Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα: «Οι τουαλέτες του πρωθυπουργικού γραφείου, που σήμερα παραμένει άδειο, ήταν γεμάτες με κατσαρίδες. Αρμόζει ένα τέτοιο γραφείο στον πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Τουρκίας; Δεν τίθεται θέμα σπατάλης όταν πρόκειται για εκπροσώπηση».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση αργά το βράδυ της Παρασκευής, στα δίκτυα A Haber και ATV.

Ναι, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την ανέγερση του νέου υπερπολυτελούς προεδρικού μεγάρου, όπου πλέον διαμένει, λέγοντας ότι το κτίριο της πρωθυπουργίας ήταν γεμάτο κατσαρίδες.

Το ενδεχόμενο να έκανε ένα ψεκασμό;

Ενημερωτικά, επί πρωθυπουργίας του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για υπερβολική σπατάλη δημόσιου χρήματος, κατασκευάστηκε το νέο προεδρικό μέγαρο των 200.000 τμ και 1.150 δωματίων, το οποίο στοίχισε 490 εκατομμύρια ευρώ.

 



Ο ίδιος μετακόμισε εκεί όταν εξελέγη πρόεδρος τον Αύγουστο. Το παλαιό προεδρικό μέγαρο παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό.

Οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι το νέο μέγαρο κατασκευάστηκε παράνομα σε προστατευόμενη έκταση.

Σε ένα σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα διαβάζαμε ότι την 200.000 τετραγωνικών μέτρων έκταση όπου ανεγέρθηκε το νέο προεδρικό μέγαρο (Λευκό Παλάτι), την είχε αποκτήσει ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ προκειμένου να φτιάξει ένα αγρόκτημα…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ