Ο Καραγκιόζης.. εκσυγχρονίζεται!

Τι συμβαίνει όταν ο Καραγκιόζης ανταλλάσσει απόψεις με έναν DJ, ο Κολλητήρης συνομιλεί με τον Μιχάλη Ττερλικκά και ο Μπάρμπα-Γιώργος ακούει για πρώτη φορά Λένα Πλάτωνος;

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό θα μάθουμε στο πλαίσιο μιας παράστασης που θα δώσει ο αγαπητός μας καραγκιοζοπαίχτης Θοδωρής Κωστιδάκης το Σάββατο, 11 Ιουλίου, στη Λόφου, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ Ξαρκής.

«Πρόκειται για μια σύντομη παράσταση, όπου η παράδοση του θεάτρου σκιών συναντά τη σύγχρονη καλλιτεχνική πραγματικότητα, αλλά και την προσέγγιση συγκεκριμένα του Ξαρκής. Ο Καραγκιόζης και άλλοι χαρακτήρες του θιάσου συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό διάλογο με τα πρόσωπα, τις καταστάσεις και τις ιδέες πίσω από το φεστιβάλ».

Μέσα από το παραδοσιακά ανατρεπτικό χιούμορ του Καραγκιόζη, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, αναδύεται ένας σύγχρονος διάλογος, όπου όλα τα μέρη παίρνουν θέση, με στόχο τη ψυχαγωγία, τον προβληματισμό και την αμφισβήτηση.

 

Ο Θοδωρής Κωστιδάκης είναι Καραγκιοζοπαίχτης και εμψυχωτής εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού, με βασικές σπουδές και μεταπτυχιακό στην Αρχιτεκτονική και θεωρία του χώρου.

Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον πατέρα του, Τάκη Κωστιδάκη – τόσο της εμψύχωσης όσο και της κατασκευής φιγούρων και σκηνικών.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στη CITY και στον Γιάννη Πέτεβη εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ