Τα αυτοκίνητα μας στο μέλλον θα ξέρουν πόσο ήπιαμε

Κάπου στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα έχουμε έξυπνα αυτοκίνητα και θα αρνούνται να ξεκινήσουν εάν καταλάβουν ότι έχουμε ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Guardian,  το σενάριο αυτό στηρίζεται στην ενσωμάτωση μιας νέας τεχνολογίας άλκοτεστ που θα συνδέεται με το σύστημα εκκίνησης του αυτοκινήτου, την οποία εξετάζει η αμερικανική υπηρεσία ασφαλούς οδήγησης σε συνεργασία με τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (Ford, General Motors και Volkswagen).  

Το διακριτικό αλκοτέστ, που παρουσίασε η υπηρεσία, θα λειτουργεί μέσω ενός ειδικού σένσορα που θα ανιχνεύει το ποσοστό αλκοόλ μέσω ανάλυσης της αναπνοής.

 Εάν τα επίπεδα αλκοόλ που θα ανιχνεύει το σύστημα, υπερβαίνουν το μέγιστο επιτρεπτό όριο, τότε το αυτοκίνητο θα αρνείται να ξεκινήσει.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία και αν θα βρίσκεται ανάμεσα στον υποχρεωτικό εξοπλισμό του οχήματος, πάντως, σημειώνεται ότι η Toyota εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται ήδη σε κάτι παρόμοιο.  

Παρακολουθήστε το άλκοτεστ του μέλλοντος στο βίντεο που ακολουθεί: 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ