«Σχέδιο Β από την Αθήνα. Υπάρχουν και άλλες πηγές»

Την ώρα που ο οικονομικός συντάκτης του CNN και φερόμενος ως καλύτερος με αυτή την ιδιότητα στον κόσμο στήθηκε έξω από το Σύνταγμα και ετοιμαζόταν να αναγγείλει την χρεοκοπία της Ελλάδας σε όλο τον πλανήτη, έχοντας μάλιστα δίπλα του ένα ρολόι που μετρούσε αντίστροφα (αμερικανιές φορέβερ), μια είδηση από το ΚΥΠΕ έφερνε μαζί της αέρας ελπίδας.

 


Article featured image
Article featured image

Η Αθήνα, λέει, έχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση που η ΕΕ δεν συνεχίσει την οικονομική της βοήθεια προς την Ελλάδα. Αυτό είπε ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, όπως μετέδωσε το TASS.

«Νομίζω ότι στο δημοψήφισμα οι Έλληνες θα πουν το ‘όχι’ στον εκβιασμό της Ευρώπης. Μετά από αυτό οι τράπεζες θα ανοίξουν εκ νέου και όλα θα πάνε καλά. Αν ο λαός μας πει οριστικό ‘όχι’ σε αυτό τον εκβιασμό, και η Ευρώπη δεν αλλάξει τη στάση της και δεν συνεχίσει τη χρηματοδότηση, έχουμε ‘σχέδιο Β’. Η έλλειψη χρημάτων από την ΕΕ δεν είναι το τέλος. Υπάρχουν και άλλες πηγές».

Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου. Είπε ότι ελπίζει ότι θα βρεθεί η λύση. Είπε ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από αυτή την κατάσταση με τους νικητές. Δεν ζητήσαμε επίσημα από κανέναν βοήθεια, αλλά κάθε χέρι βοηθείας για εμάς τώρα είναι ευπρόσδεκτο, και κυρίως από τη Ρωσία. Αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς», είπε ο Έλληνας υπουργός.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ