Τουλάχιστον 141 νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροπλάνου

Σε 141 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την συντριβή χθες στρατιωτικού αεροσκάφους σε κατοικημένη περιοχή στην Μεντάν, μεγάλη πόλη στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

 


Article featured image
Article featured image

«Έχουμε ανασύρει 141 σορούς» από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, δήλωσε ο Αγκουστίνους Ταριγκάν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μεντάν, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Ινδονησίας, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σουμάτρας.

Το αεροσκάφος, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό Hercules C-130 ηλικίας 51 ετών, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του χθες σε μια κατοικημένη ζώνη, η οποία είχε οικοδομηθεί πρόσφατα στην πόλη αυτή των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε, ενώ οι αρχές της χώρας έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο 3 ανθρώπων στο έδαφος.

Το αεροσκάφος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και μόνον τα φτερά του μπορούσαν να αναγνωριστούν μετά το δυστύχημα. Πολλοί από τους επιβαίνοντες ήταν μέλη των οικογενειών στρατιωτικών και σύζυγοι.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα θέτει για άλλη μια φορά το θέμα της ασφάλειας των πολεμικών αεροσκαφών της χώρας. Πρόκειται για το έκτο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώνεται με ένα στρατιωτικό αεροσκάφος την τελευταία δεκαετία.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να γίνει μια αποτίμηση των πεπαλαιωμένων αεροσκαφών των ενόπλων δυνάμεων.

 


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ