Η NASA στέλνει στη Γη την πιο καθαρή φωτογραφία του Πλούτωνα

Το «New Horizons» φωτογραφίζει τον πλανήτη-νάνο από το κοντινότερο σημείο.


Article featured image
Article featured image

Το πρωί γράφαμε για την Google η οποία με το σημερινό της Doodle τιμάει την ιστορική συνάντηση του Πλούτωνα με το διαστημόπλοιο της NASA «New Horizons».

Γράφαμε ότι σήμερα το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) θα εκτυλιχθεί η στενότερη επαφή που θα έχει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα με τον καφεκόκκινο, όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες φωτογραφίσεις του, πλανήτη.

Καθίσαμε πάνω στον υπολογιστή και συγκεκριμένα στον λογαριασμό NASA New Horizons στο twitter και περιμέναμε με αγωνία τη μεγάλη φωτογραφία. Περιμέναμε να δούμε από «κοντά» τον πλανήτη-νάνο του ηλιακού συστήματος, τον Πλούτωνα.

Η ιστορική στιγμή έφτασε!

Έπειτα από ένα ταξίδι διάρκειας περίπου εννέα ετών και την κάλυψη μιας απόστασης σχεδόν τριών δισ. μιλίων -δηλαδή 4,8 δισ. χλμ.- από τη Γη, επιτέλους η Νάσα τιτίβισε:

Hello #Pluto! We’re at closest approach. Congrats to all! Follow our story & view new images using #PlutoFlyby.

 


 

Σύμφωνα πάντα με τη NASA, το New Horizons θα έχει λιγότερες από 24 ώρες για να μελετήσει τον πλανήτη-νάνο από απόσταση 12.000 χιλιομέτρων. Παρόλα αυτά δεν έχει τρόπο να σταματήσει, γεγονός που σημαίνει ότι θα προσπεράσει τον Πλούτωνα με ταχύτητα 50.000 χιλιομέτρων την ώρα!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ