4 συχνές ερωτήσεις για το μέγεθος του ανδρικού μορίου

Οι απορίες που αφορούν σε σεξουαλικά θέματα είναι και αυτές που ντρεπόμαστε να κάνουμε ανοιχτά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ειδικοί όμως έχουν όλες τις απαντήσεις που θέλετε να μάθετε!

Δείτε πιο κάτω, τις απαντήσεις σε τέσσερα συχνά ερωτήματα που αφορούν στο μέγεθος του πέους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει ο Δρ. Justin J. Lehmiller.

Ο Δρ. Lehmiller ειδικεύεται στην Κοινωνική Ψυχολογία και έχει τιμηθεί δις με το Πιστοποιητικό Διδακτικής Αριστείας από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

1. Ποιο είναι το μέσο μέγεθος του πέους;

Είναι πολύ δύσκολο να δοθεί μια οριστική και απόλυτα αξιόπιστη απάντηση στο ερώτημα αυτό, καθώς είναι δύσκολο να μελετηθεί το ζήτημα βάσει αντιπροσωπευτικού δείγματος και παράλληλα υπάρχει διαφωνία μεταξύ των ειδικών ως προς την ιδανική μέθοδο μέτρησης. Πέραν των περιορισμών αυτών, έχουν προκύψει διαφωτιστικά ευρήματα βάσει κλινικών μετρήσεων –δηλαδή μετρήσεων που δεν περιελάμβαναν αυτο-αναφορές από τους ίδιους τους άνδρες: Το μέσο μήκος του ανδρικού μορίου είναι 12,954-14,478 εκατοστά και η μέση περίμετρος του ανδρικού μορίου είναι 11,938-12,192 εκατοστά.

 

2. Το μέγεθος της πατούσας αναλογεί στο μέγεθος του πέους;

Έχουν γίνει προσπάθειες να βρεθούν αναλογίες ανάμεσα στο μέγεθος της πατούσας, της παλάμης, της μύτης, του ύψους κ.α. και στο μέγεθος του πέους. Δεν έχουν βρεθεί στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ του μεγέθους της πατούσας και του μεγέθους του πέους.

 

3. Οι γυναίκες προτιμούν πάντα τους άνδρες με μεγαλύτερο πέος;

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα, η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι όχι. Αν και η απάντηση μιας γυναίκες στο ερώτημα είναι καθαρά προσωπική, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που διατηρούν μονογαμική σχέση δηλώνουν ικανοποιημένες από το μέγεθος του συντρόφου τους –ανεξάρτητα από το ποιο είναι αυτό. Παράλληλα, μελέτες δείχνουν ότι το μέγεθος του πέους δεν επηρεάζει σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης οργασμού για τη γυναίκα.

 

4. Υπάρχει τρόπος να αυξηθεί το μέγεθος του πέους;

Διάφορα συμπληρώματα, ασκήσεις γυμναστικής και χειρουργικές επεμβάσεις υπόσχονται επιμήκυνση του πέους. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για απάτες που αποσκοπούν στην οικονομική εκμετάλλευση του ανδρικού πληθυσμού. Δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες να επιτευχθεί επιμήκυνση του μορίου μετά την εφηβεία. Οι διαθέσιμες επεμβάσεις ενέχουν ποικίλους κινδύνους και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε επιπλοκές για τον ασθενή.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ