Η δύναμη των ήχων της ανθρώπινης πνοής έγινε φεστιβάλ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το «Windcraft Music Fest», το φεστιβάλ που είναι «αφιερωμένο στη δύναμη των ήχων» που παράγει η ανθρώπινη πνοή, θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Αυγούστου, στα πανέμορφα Κατύδατα της Σολέας.

 


Article featured image
Article featured image

 

H φετινή εκδοχή του φεστιβάλ που δίνει τον λόγο στα πνευστά και τη φωνή θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες και σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα, που θα παρουσιάσουν προσωπικές τους μουσικές συνθέσεις και μια «φρέσκια» προσέγγιση σε γνωστές μουσικές.

Έξι μουσικά σχήματα από διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα, με κοινό στοιχείο τα πνευστά ή το τραγούδι, θα παρουσιάσουν την πρωτότυπή τους δουλειά στις δύο σκηνές που θα στηθούν στα πιο γραφικά σημεία του χωριού.

Τα δρομάκια θα ξεχειλίζουν συνεχώς με ήχους πνευστών και μελωδικές φωνές από διάφορα σχήματα ή αυτοσχέδιες εμφανίσεις, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε μουσικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν στη φύση ή κάτω από αψιδωτές καμάρες παραδοσιακών σπιτιών.

Ιδιαίτερη θέση στα δρώμενα του Φεστιβάλ θα έχει και η κυπριακή παραδοσιακή μουσική, αφού θα γίνει αφιέρωμα στο κατεξοχήν πνευστό της κυπριακής παράδοσης – το πιθκιαύλι – με εργαστήρι κατασκευής και παιξίματος πιθκιαυλιού, καθώς και στη δημοφιλέστερη μορφή παραδοσιακού τραγουδιού μέσα από διαγωνισμό τσιαττιστών από φιλοξενούμενους τσιαττιστάδες.

Κύριο μέλημα της διοργάνωσης είναι η αρμονική εγκατάσταση των καλλιτεχνικών δρώμενων στο χωριό και η διαδραστικότητα μεταξύ των χωριανών και των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο γνωριμίας των επισκεπτών με τον χώρο φιλοξενίας τους θα διοργανωθεί επίσης Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας από το αρχείο των χωριανών, η οποία θα είναι επισκέψιμη κατά το διήμερο του Φεστιβάλ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της μουσικής δημιουργικότητας των καλλιτεχνών και η δημιουργία ενός χώρου πολιτιστικής αλληλοκατανόησης και αλληλεπίδρασης που να παντρεύει το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και να φέρνει πιο κοντά μουσικούς και λάτρεις της μουσικής σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. 

 

Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ