Αφίσα προειδοποιεί για κλειστές τράπεζες και στην Κύπρο

Την άμεση κινητοποίηση του Γραφείου του ΚΟΤ στο Λονδίνο προκάλεσε η ανάρτηση αφίσας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ που συνιστούσε στους ταξιδιώτες προς Ελλάδα και Κύπρο να βεβαιώνονται ότι έχουν μαζί τους αρκετά ευρώ σε ρευστό όταν επισκέπτονται τις δύο χώρες.

 


Article featured image
Article featured image

Η προειδοποίηση, έκανε λόγο για κλειστές τράπεζες τουλάχιστον έως τις 6 Ιουλίου και για πιθανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων στη χρήση ATM, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, χωρίς να διευκρινίζει ότι οι τελευταίες σχετικές εξελίξεις αφορούν μόνο την Ελλάδα και όχι την Κύπρο.

Η αφίσα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις χρηστών.

Το μήνυμα προς τους τουρίστες ανέφερε ότι αυτή ήταν η σύσταση του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), ο οποίος αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση δήλωσε άγνοια, υποσχόμενος να ερευνήσει.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η διοίκηση του αεροδρομίου του Γκάτγουϊκ επίσης ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για αφίσα της εταιρείας ανταλλαγής συναλλάγματος Moneycorp.

Εκπρόσωπος της εταιρείας με την οποία επικοινώνησε το ΚΥΠΕ διαβεβαίωσε ότι μόλις το λάθος έγινε αντιληπτό, η αφίσα απομακρύνθηκε. Είπε επίσης ότι το λάθος αφορούσε μόνο το γραφείο της εταιρείας στο Γκάτγουϊκ και όχι σε άλλα αεροδρόμια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ